markos.tv |

Showbiz

Tέμπη: Ανθρώπινα «ποτάμια» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ένα ανθρώπινο «ποτάμι» από άκρη σε άκρη στην Ελλάδα, πολίτες που ένωσαν τη φωνή τους υπό τα συνθήματα «δεν έχω οξυγόνο» και «όχι στη συγκάλυψη» συμμετείχαν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα, στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, ακόμη και στο εξωτερικό για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη «μαύρη» ημέρα του δυστυχήματος με τους 57 νεκρούς και πολίτες κάθε ηλικίας, οικογένειες με παιδιά, εργαζόμενοι όλων των κλάδων έγιναν μια γροθιά και έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις.

Ένα ρίγος διαπέρασε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στην Πλατεία Συντάγματος, όταν συμφοιτητές των αδικοχαμένων νέων ανέγνωσαν τα ονόματα των συνολικά 57 νεκρών. Σύσσωμη η πλατεία φώναξε «παρών» και «παρούσα» στην ανάγνωσή τους και στο τέλος φώναξε «αθάνατοι». Στις συγκινησιακά φορτισμένες ομιλίες το πλήθος ανταποκρινόταν με χειροκροτήματα.

Τον λόγο στη συγκέντρωση πήραν πρώτοι από όλους εκπρόσωποι των φοιτητών, καθώς στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν νέοι, που επέστρεφαν τη μοιραία νύχτα στα σπίτια ή τις σχολές τους. Στις τοποθετήσεις τους όλοι επέμειναν στο αίτημα της γρήγορης απονομής δικαιοσύνης προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη των νεκρών κι ο αγώνας των συγγενών για να χυθεί φως στα αίτια του δυστυχήματος. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών δήλωσαν πρόθυμοι να συμπαρασταθούν σε κάθε προσπάθεια.

Ο Βασίλης Ζαβογιάννης εκπρόσωπος του σωματείου των σιδηροδρομικών, όσο κι ο εκπρόσωπος των μηχανοδηγών ΟΣΕ Δ. Κοτσιάφτης, που επίσης μετρούν στον κλάδο τους νεκρούς στο δυστύχημα, εξέφρασαν κι αυτοί τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγγενών για γρήγορη απονομή δικαιοσύνης και επανέλαβαν το αίτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων για ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονο σιδηρόδρομο.

Ιδιαίτερα φορτισμένες οι στιγμές όταν πήραν τον λόγο γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, ο κ. Παπαγγελής, η κα Ρούτσι, η κα Λίβα, ο κ. Ασλανιδης και κυρίως η κα Καρυστιανού, τόσο στην πλατεία, όσο και στα Τέμπη (με τα οποία υπήρχε απ’ ευθείας σύνδεση) που έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα σεβασμού και συμπαράστασης για το δράμα τους, ευχόμενοι όλοι μαζί τους «ποτέ ξανά Τέμπη».

Ιδιαίτερη μνεία έγινε από όλους τους συγγενείς στους τραυματίες που ακόμα νοσηλεύονται και τους επιζήσαντες που ακόμα πασχίζουν να επουλώσουν τα ψυχολογικά τραύματα από την τραγική αυτή εμπειρία.

Ο κόσμος στην ογκώδη συγκέντρωση τήρησε ευλαβικά την τάξη που επέβαλε η μέγιστη αυτή εκδήλωση σεβασμού και απομόνωσε και αποδοκίμασε μεμονωμένες προσπάθειες ασέβειας μικρο-ομάδων που θέλησαν να διασαλεύσουν την κοσμιότητα που απαιτεί η επέτειος.

Πηγή: www.enikos.gr

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

@tipsbymarkos

Δημοφιλή

Tips by Markos

To Top