markos.tv |

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα εγκαίνια που ένωσαν όλη την Ελλάδα: Μεγάλη προοπτική “εκτόξευσης” του Ιατρικού Τουρισμού (video)

Ένα εξάχρονο κορίτσι προσέφερε εξαιρετικά συγκινητικές στιγμές κόβοντας την κορδέλα των εγκαινίων της νέας Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών- Θεσσαλίας χθες στη Λάρισα.

Πρόκειται για την Μαρία – Αναστασία που ήρθε στη ζωή, όταν η γιαγιά της πήρε την απόφαση με την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης να γεννήσει την εγγονή της, καθώς η μαμά της μικρής για ιατρικούς λόγους δεν μπορούσε να κυοφορήσει. Δίπλα της υπερήφανες η 73χρονη σήμερα γιαγιά Αναστασία και η μαμά της μικρής Κωνσταντίνα Όντου.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία της σχεδόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Λάρισας και όχι μόνο. Ανάμεσα τους η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλλα Μπίζιου, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι δήμαρχοι Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάσης Μαμάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς, οι υποψήφιοι βουλευτές Ρένα Καραλαριώτου και Χρήστος Καπετάνος, ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νικόλαος Βραχνής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Μιχάλης Κουτσιλιέρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ιατρικού κόσμου.

Στην ομιλία του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος που τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων επεσήμανε την σπουδαιότητα της ίδρυσης της νέας μονάδας, για την σύγχρονη ελληνική οικογένεια. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης αναφέρθηκαν στην επιλογή της Λάρισας για την ίδρυση της νέας μονάδας υπογραμμίζοντας την ιδιαιτερότητα της θέσης της, αλλά και την δυναμική που αναπτύσσει στις δομές υγείας.

Στην συμβολή τέτοιων μονάδων στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και στην επιτυχή πορεία της ΓΕΝΕΣΙΣ και την συμβολή της στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας αναφέρθηκαν οι συνοδοιπόροι του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Πάντου, γιατροί Κωνσταντίνος Σφακιανούδης και Νίκος Μπαθρέλλος.

«Η ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών – Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει ένα πολύ σημαντικό έργο και το επιτελεί χαρίζοντας χαμόγελα σε πολλές οικογένειες καθημερινά» τόνισε ο κ. Νικόλαος Βραχνής πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έργο το οποίο χαιρέτησε με ενθουσιασμό και ο κ. Μιχάλης Κουτσιλιέρης πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με θερμότατο χαιρετισμό του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και ευχές για επιτυχία στον «φίλο του» Κώστα Πάντο, ο οποίος συγκινημένος μετά της τελετή των εγκαινίων δήλωσε ότι «όραμα μας είναι να βοηθήσουμε κάθε οικογένεια που θέλει να αποκτήσει παιδί και επιπλέον να συμβάλουμε στην αύξηση του αριθμού των ιατρικών τουριστών στη Θεσσαλία. Να αντιστρέψουμε την ροή των υπογόνιμων ζευγαριών προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη και να γίνει η Θεσσαλία προορισμός τουρισμού υγείας».

Συγκινημένες οι πρωταγωνίστριες της τελετής των εγκαινίων αναφέρθηκαν στο ευτυχές γεγονός της γέννησης της μικρής Μαρίας – Αναστασίας, 6 χρόνια πριν. Η γιαγιά Αναστασία Όντου δήλωσε ότι «εμένα μου φτάνει το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο και φυσικά το εγγόνι μου. Να τους βλέπω και να χαίρομαι. Είμαι πολύ ευτυχισμένη γιαγιά και έχω υπέροχη οικογένεια» και η μαμά Κωνσταντίνα συμπλήρωσε «εύχομαι όλες οι γυναίκες να μπορέσουν να ζήσουν αυτή την ευτυχία. Την χαρά της μητρότητας. Κάθε μία από τις τρεις μας σε αυτή την οικογένεια έχει ένα ρόλο και είμαστε ευτυχισμένες ζώντας η κάθε μία τον ρόλο της. Όσες δυσκολίες και αν παρουσιαστούν, να ξέρουν οι γυναίκες ότι μπορούν να τα καταφέρουν αναζητώντας τον τρόπο που θα τους ταιριάξει».

Πηγή: www.ygeiamou.gr

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

Δημοφιλή

Που θα φας

To Top