markos.tv |

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό – Μαρούδας: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι αγρότες για τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι αγρότες έφτασαν από τις 12:20 στο Μέγαρο Μαξίμου για το κρίσιμο ραντεβού και λίγο μετά τη 1 ξεκίνησε η συνάντηση.

Σε αυτή συμμετέχουν και κυβερνητικά στελέχη αλλά και από την ΑΑΔΕ, ενώ από την πλευρά των αγροτών η αντιπροσωπεία αποτελείται από 25 εκπροσώπους και έξι παρατηρητές, οι οποία θα παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό μια λίστα με 14 αιτήματα, για τα οποία όπως υποστηρίζει υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια για να δοθούν λύσεις.

Μεταξύ αυτών, βρίσκονται ζητήματα όπως το κόστος παραγωγής, η αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων αλλά και η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

  • Κώστας Τσιάρας:  Καλή και παραγωγική η συζήτηση με τους αγρότες – Να πρυτανεύσει η κοινή λογική

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας, τόνισε ότι η συζήτηση με τους αγρότες ήταν καλή και παραγωγική. Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα «από εδώ και πέρα να πρυτανεύσει η κοινή λογική», στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των αγροτών με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

  • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (19/1) η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

  • Μητσοτάκης σε αγρότες: Δεν έχω την απαίτηση να συμφωνήσουμε σε όλα – Να μπει ένα τέλος σε μία περίοδο μεγάλης έντασης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την συνάντηση με αγρότες και κτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας την ελπίδα για «μία παραγωγική συζήτηση» και σημειώνοντας ότι «αυτή η συνάντηση έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα».

  • Μαρινάκης για αγρότες: Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει περιθώριο επιστροφής στα μπλόκα

«Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί και τα τρακτέρ να απομακρυνθούν από τους δρόμους. Αυτό είναι κάτι που έχουμε καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή και νομίζω ότι μετά και τη σημερινή συνάντηση – όπου δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να δοθεί – δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα περιθώριο για να συνεχιστούν αυτές οι κινητοποιήσεις» είπε ο κ. Μαρινάκης.

  • Δείτε βίντεο του enikos.gr από την άφιξη των αγροτών. Και ο Κώστας Ανεστίδης στο Μαξίμου, παρότι δεν συμμετέχει στη συνάντηση.

Η κυβέρνηση, πάντως, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον οικονομικά μέτρα, ωστόσο οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα ζητήσουν εναλλακτικά να εξαντληθεί και το τελευταίο κοινοτικό κονδύλι για την ενίσχυση του κλάδου. Σημαντικά ζητήματα, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι το κόστος παραγωγής, η αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων αλλά και η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναμένεται να μεταβούν στα μπλόκα όπου και θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις. Στο μπλόκο της Νίκαιας έχουν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης στις στις 6 ώστε να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Πηγή: www.enikos.gr

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

To Top