markos.tv |

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γ. Κωνσταντάτος: Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ελλάδα έκανε απολογισμό και δήλωσε… παρών!

Μια ημέρα με συμβολικό χαρακτήρα επέλεξε η «Ενωμένη Πόλη» για να πραγματοποιήσει τον τριετή απολογισμό της θητείας «Σεπτέμβριος 2019 – Σεπτέμβριος 2022», παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Περιφερειάρχη Αττικής, Δημάρχων και εκατοντάδων συμπολιτών.

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022, έναν ακριβό χρόνο πριν το ραντεβού στην κάλπη, το Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη κατακλείστηκε από κόσμο που ανταποκρίθηκε θερμά στην προσωπική πρόσκληση του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και τα μέλη της δημοτικής ομάδας.

Σε μια εκδήλωση ψυχής, που είχε έντονη διαδραστικότητα και συμμετοχή, παρουσιάστηκαν με πλάνα βίντεο, τα έργα και τα πεπραγμένα μιας θητείας. Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από ενθουσιασμό και ο Δήμαρχος πολλές καταχειροκροτήθηκε αναγκαζόμενος να κάνει παύσεις στην ομιλία του.

Τα μεγάλα εμπόδια όπως η πανδημία, δε στάθηκαν ικανά να ανακόψουν την ορμή και τη θέληση της Διοίκησης για να φτιάξει έναν Δήμο καμάρι για τους δημότες του, συνεχίζοντας την αλματώδη πρόοδο και στη δεύτερη θητεία της.

Η «Ενωμένη Πόλη», ο Δήμαρχος, τα μέλη της παράταξης στάθηκαν μπροστά στους δημότες, κοιτώντας τους κατάματα, στον απόηχο της δεύτερης θητείας γιατί πιστεύουν ακράδαντα ότι οι συμπολίτες μας θα ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους και θα δώσουν ξεκάθαρο μήνυμα στη Διοίκηση των έργων να συνεχίσει.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, όσα έχουν δρομολογηθεί και εκείνα που είναι σε εξέλιξη και θα είναι έτοιμα τους επόμενους μήνες.
«Προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η υπηρεσία του πολίτη, η υπηρεσία του Δημότη και των συμφερόντων του», είπε ο Δήμαρχος και καταχειροκροτήθηκε αφουγκραζόμενος το κοινό του.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην εκτόξευση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, το οποίο από τα 3,7 εκ ευρώ το 2014 άγγιξε τα 75,2 εκ το 2022. Σε περίοδο μνημονίων, πανδημίας και κρίσης η Διοίκηση έφερε στο Δήμο κονδύλια που ξεπερνούν τα 47 εκ. ευρώ.

Με υπερηφάνεια ο Δήμαρχος μίλησε μεταξύ άλλων για τον φωτισμό της πόλης. Εστίασε στην προνοητικότητα της Διοίκησης να αντικαταστήσει τον οδοφωτισμό με έξυπνα φωτιστικά τύπου Led προ ενεργειακής κρίσης, το 2020 και να τυγχάνει σήμερα εξοικονόμησης 4 εκ. κιλοβατόρων ετησίως.

Παρουσίασε σε θεματικούς τομείς τις παρεμβάσεις εστιάζοντας στη συντήρηση, αναβάθμιση και ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, στις συνεχείς προσπάθειες συντήρησης των παιδικών χαρών, στο Προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας Αδέσποτων Ζώων, στην ανανέωση του στόλου και την προμήθεια νέων μηχανημάτων έργου, στο νόμιμο και σύγχρονο σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, στην αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, στην καθημερινότητα του πολίτη με μια πόλη καθαρή, με ρεύματα και γωνιές ανακύκλωσης, με συστήματα υπογειοποιημένων και υπέργειων κάδων, με διαχείριση βιοαποβλήτων και κομποστοποίηση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο φυσικό αέριο, μια παρέμβαση που προ κρίσης είχε συμβάλλει στο να καλυφθεί μεγάλο ποσοστό τόσο στο Ελληνικό όσο και στην Αργυρούπολη με την επέκταση του δικτύου.
Ο Δήμαρχος προέτρεψε τον κόσμο να αγαπήσει το βιβλίο και να επισκέπτεται την ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Δημοτική Θεατρική Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στην οδό Ολυμπίας στην Αργυρούπολη η οποία ανακαινίστηκε ριζικά και θα φιλοξενεί σχολικές και θεατρικές παραγωγές.
Στάθηκε στη στήριξη που παρείχε ο Δήμος κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε 800 οικογένειες, στα πακέτα αγάπης, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και παρουσίασε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου.
Με καμάρι μίλησε για τα μαθήματα αυτοάμυνας γυναικών που ξεκίνησαν στο δήμο καθώς και στην επικοινωνιακή γραμμή που θεσπίστηκε για την καταγραφή περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. «Ο άντρας πρέπει να είναι ουρανός για τη γυναίκα και η γυναίκα ο ήλιος της ζωής του», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κωνσταντάτος και το κοινό χειροκρότησε παρατεταμένα. Καταδίκασε κάθε περιστατικό βίας και έκανε αναφορά στις προσπάθειες στήριξης θύματος ενδοοικογενειακής βίας του Δήμου που δυστυχώς μέχρι και σήμερα υποφέρει με την υγεία του.

Το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Υμηττός, δεν ξέφυγε από την παρουσίαση αφού ο Δήμαρχος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ). Η σωστή δουλειά, η καλή οργάνωση και δομή, οι ολοκληρωμένες μελέτες φέρνουν στα ταμεία του Συνδέσμου χρήματα για έργα και παρεμβάσεις και αναγνωρίζουν στη θητεία Κωνσταντάτου μια πετυχημένη και ανοδική πορεία.

Από το μικροσκόπιο δεν έλειψαν οι εθελοντές και η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας και πυρόσβεσης που απέκτησε ο Δήμος το 2015 ύστερα από ενέργειες της Διοίκησης που αναγνωρίζει τους ανθρώπους που έχουν καρδιά και μεράκι και τους παρέχει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, τιμώντας τους και μετά τα συμβάντα και αναγνωρίζοντας την αξία και τις ενέργειες τους.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος αναφέρθηκε και στις τιμητικές διακρίσεις που απέσπασε ο Δήμος οι οποίες επισφραγίζουν την αναγνώριση για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται.
Αναγνώριση που ξεπερνά τα σύνορα του Δήμου, με αποκορύφωση την ιστορική επίσκεψη στις Η.Π.Α.. Η ομογένεια άνοιξε την αγκαλιά της καθώς ο δήμαρχος ήταν εκείνος που έφερε το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, το οποίο θα είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο στο Ελληνικό, όχι μόνο για τους Πόντιους των Σουρμένων αλλά και για όλη την ομογένεια.

Ξεχωριστό κεφάλαιο υπήρξε ο Μητροπολιτικός Πόλος του Ελληνικού. Ο Δήμαρχος μίλησε για το ταξίδι που άρχισε ενός του πρώην αεροδρομίου με την παραχώρηση στο Δήμο κατά πλήρη κυριότητα και χρήση 32 οικοπέδων (160,5 στρεμμάτων) για κοινωνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς και λοιπούς σκοπούς. Με δύναμη και πυγμή υπεραμύνθηκε της αρχικής τοποθέτησής του, την εποχή που το Ελληνικό είχε περισσότερους πολέμιους και λιγότερους φίλους.

«Δεν είμαστε ριψάσπιδες. Δώσαμε μάχη να μη γίνει προσφυγικός καταυλισμός και σήμερα χτίζεται ήδη το κτίριο που θα στεγάσει τα ΑμεΑ και θα μας παραδοθεί το 2023», είπε τονίζοντας ότι «στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι», και η αίθουσα σείστηκε από το χειροκρότημα.

Στον επίλογο του απολογισμού ο Δήμαρχος παρουσίασε τα όσα είναι σε εξέλιξη: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Ελληνικό, Δημοτικό Γηροκομείο, Κτίριο Αμέα, Ανακαίνιση στο κτίριο Ιμέρας, το Μαρίνειο, η ανακατασκευή πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις στην Άνω Αργυρούπολη και σε 20 δρόμους του Ελληνικού, νέος κύκλος συντήρησης πλατειών και παιδικών χαρών, ανάπλαση πάρκου Αφροδίτης, νέο κτίριο ΕΠΑΛ.
Για το κλείσιμο άφησε το νέο Δημαρχείο που θα κατασκευαστεί εντός του Ελληνικού (επένδυση) και θα έχει σχήμα αεροπλάνου που θα δίνει την εντύπωση ότι απογειώνεται και προσγειώνεται ανάλογα με το ρεύμα κυκλοφορίας που θα το βλέπει ο επισκέπτης.

Η «Ενωμένη Πόλη» κατεβαίνει με μια ανανεωμένη ομάδα, με ανθρώπους που έχουν τιμήσει έως τώρα την πόλη και το λαό της πόλης, αλλά και με ανανέωση στο ψηφοδέλτιο αφού κάποιοι δε θα ακολουθήσουν, ενώ θα συμπεριληφθούν πολλοί νέοι, δεδομένης της μεγάλης ζήτησης για τα ψηφοδέλτια της, γεγονός που επιβεβαιώνει τον αέρα νίκης και προοπτικής που δίνει η πόλη.

«Συνεχίζουμε με πίστη στον εαυτό μας, στις ικανότητες μας και στην αγάπη σας. Η ομάδα μας είναι ισχυρή και θα γίνει ισχυρότερη καθώς νέα πρόσωπα θα ενωθούν μαζί μας και θα βάλουν το λιθαράκι της οικοδόμησης ενός νέου Δήμου. Ενός Δήμου που παίρνει τις εμπειρίες του παρελθόντος και τις κάνει δημιουργία του μέλλοντος. Η Αναγέννηση της πόλης μας συνεχίζεται με έργα ουσίας και πνοής», τόνισε ο Δήμαρχος δίδοντας το ραντεβού στην κάλπη, στις 8 Οκτωβρίου 2023!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου, Βουλευτές ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Καλλιάνος, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, Υποψήφιοι Βουλευτές ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης και «Ελληνική Λύση» Νίκος Παπάζογλου, Δήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης, Αν. Διοικητής Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, Διοικητής 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Γιώργος Πουλής.

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

To Top