markos.tv |

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Στις κάλπες οι ψηφοφόροι – Ουρές στα εκλογικά κέντρα

Με υψηλή συμμετοχή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κυλά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Από τις 7:00, που άνοιξαν οι κάλπες, πολίτες κάθε ηλικίας πήγαν στα εκλογικά κέντρα για να επιλέξουν έναν εκ των 6 υποψηφίων. Ο Κώστας Σκανδαλίδης προέβλεψε σε δηλώσεις του, αφού ψήφισε, πως η συμμετοχή θα ξεπεράσει τις 300.000.

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σ όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , ‘Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

Πηγή: www.enikos.gr

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

To Top