markos.tv |

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύσκολες ώρες στην Κορινθία, ανεξέλεγκτη η φωτιά

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να οριοθετήσουν την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Στιμάγκα Κορινθίας, πριν πέσει το σκοτάδι.

Η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 13:40 σε απότομη χαράδρα, σε δύσβατο σημείο όπου δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν τα πεζοπόρα τμήματα.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουν επιστρατευτεί πολλά εναέρια μέσα, που με συνεχείς ρίψεις νερού επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, η φωτιά έχει κατεύθυνση από την Στιμάγκα προς το χωριό Κούτσι του Δήμου Νεμέας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 151 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 11 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα (το ένα συντονιστικό). Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη» λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Βέλου στο enikos.gr, στην περιοχή υπάρχει πρόβλημα με το νερό και έχουν επιστρατευτεί υδροφόρες από γειτονικούς δήμους.

«Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού η φωτιά καίει ασταμάτητα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, έντασης 5-6 μποφόρ. Αυτή τη στιγμή, η φωτιά κατευθύνεται προς τον δήμο Νεμέας, ενώ συνεχώς γίνονται αναζωπυρώσεις και στη Στιμάγκα. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να την περιορίσουμε. Ευτυχώς ενισχύθηκαν και τα ενάερια μέσα», λέει ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Μανάβης Αθανάσιος.

Η φωτιά έχει καταστρέψει ολοσχερώς καλλιέργειες της περιοχής, ανάμεσα τους ελιές, σταφίδες κλπ. «Έχουν καεί πολλά στρέμματα καλλιεργειών. Η ζημιά είναι μεγάλη. Από όταν ξέσπασε η φωτιά, πολλές ελιές και σταφίδες έχουν γίνει στάχτες», είπε ο κ. Μανάβης.

Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο ίδιος, υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα με το νερό, λόγω της μόνιμης λειψυδρίας στην περιοχή. «Φέρνουμε νερό με υδροφόρες από γειτονικούς δήμους. Έχουμε επιστρατεύσει περίπου 10 οχήματα, για να μας ανεφοδιάζουν. Τα πράγματα είναι ανησυχητικά», σημείωσε ο κ. Μανάβης.

Πηγή: www.enikos.gr

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

@tipsbymarkos

Δημοφιλή

Tips by Markos

To Top