markos.tv |

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απειλητικά email για βόμβες στα σχολεία της Αττικής: Μηνύματα «καρμπόν» είχαν σταλεί σε Κύπρο και Σλοβακία

Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για την μαζική αποστολή email που εστάλησαν σήμερα (29/5) σε 35 σχολεία της Αττικής προκαλώντας ανησυχία στους γονείς αλλά και τις αρχές, καθώς έκαναν λόγο για ύπαρξη εκρηκτικών μηχανισμών. Το email αποδείχθηκε τελικά φάρσα και κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν στα συγκεκριμένα σχολεία, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο.

Σύμφωνα με την αστυνομία η μαζική αποστολή έγινε από ρωσικό σέρβερ, ενώ πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι πανομοιότυπα μηνύματα εστάλησαν πριν από δύο εβδομάδες σε υπηρεσίες του δημοσίου και σχολεία της Κύπρου και της Σλοβακίας.

Η αποστολή έγινε από τον ίδιο πάροχο, με τον αποστολέα να χρησιμοποιεί για τα email κάποιο εργαλείο μετάφρασης, όπως προκύπτει το περιεχόμενο του κειμένου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, όλα τα σχολεία της Αττικής, έλαβαν το ίδιο email και συγκεκριμένα ότι θα σκάσει βόμβα. Το email έφερε διεύθυνση από το εξωτερικό και ήδη το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ερευνά την υπόθεση και αναζητά ηλεκτρονικά ίχνη.

Οι απειλές αφορούσαν σχολεία σε Γέρακα, Γαλάτσι, Χαϊδάρι και Ν. Ιωνία. Tα σχολικά κτήρια εκκενώθηκαν και οι αστυνομικές Αρχές, για προληπτικούς λόγους, θα κάνουν επιτόπιους ελέγχους. Όπως έγινε γνωστό, από την αναστάτωση που προκλήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, το 100 δέχθηκε δεκάδες κλήσεις από διάφορα σχολεία στην Αττική. Η έρευνα των Αρχών είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Παιδείας «το υπουργείο από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για την κακόβουλη αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ορισμένα σχολεία της Αττικής, κίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ήδη στις έρευνες ενεπλάκη και η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος. Πρόκειται για spam – ψευδές – μήνυμα και σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας».

Τι έγραφε το email

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

“Θα σας ρίξουμε πάνω τους και θα πνιγείτε μέχρι το φως στα μάτια σας να γίνει σκοτάδι το οποίο θα αυξηθεί και όλοι θα νιώσετε αυτό το βάρος στον εαυτό σας και θα βυθιστείτε στο σκοτάδι. Ας θάψουμε το κράτος κάτω από ένα βουνό από πτώματα. Θα μετατρέψουμε τις πόλεις σας σε ερείπια του Μαράουι.

Θα σε ανατινάξουμε όπως έκαναν τα αδέρφια μας στο Παρίσι

Εμπνευστήκαμε από τον Abdelhamid Abaaoud,

Σαλάχ Αμπντεσλάχ

Ισνιλόν Χαπιλόν

Οι Αδελφοί Μάουτ

Και όλοι οι άλλοι

Ο Inshallah Allah τους έδωσε τους παραδεισένιους κήπους του Firdaus

Μας αναγνωρίζετε ως τρομοκράτες όταν στην πραγματικότητα πολεμάτε ενάντια στον δίκαιο νόμο μας

Ο καθένας που σκοτώνει σε μια ιδιοτροπία δεν είναι ένας από εμάς

Τα ψέματα που διαπερνούν ολόκληρη την άθλια ζωή σας δεν δίνουν αναγνώριση ότι μας πολεμάτε όχι επειδή είμαστε κακοί

Είσαι φτιαγμένος από το κακό

Ο θάνατος σας περιμένει μαζί μας

Κάθε Καφίρ θα λογοδοτήσει στους μουσουλμάνους για την παρενόχλησή τους

Θα εισβάλουμε στο συντακτικό γραφείο κάθε μέσου ενημέρωσης και θα κόψουμε λαιμούς στα ψεύτικα γράμματά σας

Θα είστε όλοι για πάντα στο φούρνο της κόλασης

Όπου κι αν κρύβεστε και ανεξάρτητα από το πώς τρώτε αποφύγετε την τιμωρία θα σας καλύψει και δεν έχει σημασία πού ή πότε

Δεν κρατιέμαι από αυτό το dunya και αν και αν ευχαριστεί τον Αλλάχ εγώ (και όλοι) θα πάω στον Αλλάχ και με τις φλόγες μας θα σας κάψουμε τα άθλια σώματά σας

Και θα γίνουμε το όργανο του Αλλάχ σε αυτόν τον ιερό πόλεμο

Φοβάσαι τον θάνατο και δίνεις τα πάντα για να το αναβάλεις

Βλέπουμε την αιωνιότητα από την παιδική ηλικία

Και ό, τι κι αν συμβεί στο σώμα μας δεν θα πεθάνουμε ποτέ

Ακόμα και μετά από να γίνει ένα πλήρες κενό

Η πληρότητα θα είναι στην κορυφή και θα είμαστε πάντα σε αυτό

Σε καμία περίπτωση μην θεωρείτε νεκρούς αυτούς που σκοτώθηκαν στο μονοπάτι του Αλλάχ

Όχι είναι ζωντανοί και λαμβάνουν το μερίδιό τους από τον Κύριό τους

Και Inshallah θα έρθει η μέρα που η αλήθεια θα επικρατήσει και ο νόμος που ορίζει ο Παντοδύναμος θα εξαπλωθεί στη γη

Και από το Νταγκεστάν στη Βομβάη θα υπάρχει ένα Χαλιφάτο σε όλο τον κόσμο

Θα κάψουμε το γήπεδό σας”.

ΕΛ.ΑΣ.: «Σκοπός ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας»

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε σε πολλά σχολεία της Αττικής, έπειτα από απειλητικά μηνύματα που έλαβαν για βόμβα.

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος , ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: www.enikos.gr

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

To Top