markos.tv |

ΕΞΟΔΟΣ

10η γιορτή Ροδιού στην Ερμιόνη: Μεγάλη συναυλία, παιχνίδια και εκδηλώσεις για το “θαυματουργό” φρούτο!

Διημερίδα εκδηλώσεων, αφιερωμένη στην «10η Γιορτή Ροδιού-Ερμιόνη 2021», θα γίνει στο Κεντρικό Λιμάνι Ερμιόνης στις 30 και 31 Οκτωβρίου. Τα τελευταία χρόνια η «Γιορτή Ροδιού» αποτελεί θεσμό για την Ερμιόνη και προσελκύει πλήθος επισκεπτών προβάλλοντας σε όλους το φημισμένο Π.Ο.Π. «Ρόδι Ερμιόνης».

Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

Σάββατο 30 Οκτωβρίου:

  • 15:30, Ποδηλατάδα για μικρούς και μεγάλους (από το λιμάνι της Ερμιόνης στο κτήμα Κοντού, ξενάγηση στα ροδοπερίβολα και επιστροφή).
  • 17:30, Κέρασμα για τους μικρούς ποδηλάτες
  • 19:00, Συναυλία με τον Χρήστο Δάντη και το συγκρότημά του

Κυριακή 31 Οκτωβρίου:

  • 09:30, Κυνήγι χαμένου θησαυρού
  • 11:00, Έναρξη εκδήλωσης – Οι ομιλίες
  • 11:40, Παραδοσιακοί χοροί από την Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης
  • 12:00, Περιήγηση στην έκθεση- ζωντανή μουσική από ορχήστρα και ντόπιους καλλιτέχνες


Η Επιτροπή Διοργάνωσης αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί επισκέπτες και συνδημότες, παρόλο που η απρόσμενων διαστάσεων πανδημία αποτέλεσε τροχοπέδη για την πραγματοποίηση της «Γιορτής Ροδιού» το 2020, ο Δήμος Ερμιονίδας, το Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π. του Δήμου, η Κοινότητα Ερμιόνης και οι ροδοπαραγωγοί του τόπου μας, παρά τις δυσκολίες της εποχής εξαιτίας του φαινομένου της ανομβρίας, η οποία ταλαιπωρεί ολόκληρη την αγροτιά της περιοχής μας, επανερχόμαστε με περισσότερες ιδέες και όρεξη, για να σας παρουσιάσουμε μία διημερίδα εκδηλώσεων, αφιερωμένη στην «10η Γιορτή Ροδιού-Ερμιόνη 2021», η οποία θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Λιμάνι της Ερμιόνης, όπως κάθε χρόνο, στις 30 & 31 Οκτωβρίου.

Τα τελευταία χρόνια η «Γιορτή Ροδιού» αποτελεί θεσμό για την Ερμιόνη και προσελκύει πλήθος επισκεπτών προβάλλοντας σε όλους το φημισμένο Π.Ο.Π. «Ρόδι Ερμιόνης», έναν καρπό, ο οποίος χαρακτηρίζεται από γλυκιά γεύση που οφείλεται στην ισορροπημένη σχέση σακχάρων και οξύτητας.

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες της Ερμιονίδας και η τοπική τεχνογνωσία που απορρέουν από έναν πολυετή πολιτισμό έχουν δώσει στο «Ρόδι Ερμιόνης» τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του που το έχουν ξεχωρίσει από άλλα ρόδια.

Η “Γιορτή Ροδιού” πραγματοποιείται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Η γιορτή ροδιού ξεκίνησε το 2011 από το Δήμο Ερμιονίδας στην προσπάθεια προώθησης και προβολής των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων με τη συνεργασία των παραγωγών των επαγγελματιών της περιοχής. Βασικός στόχος της γιορτής είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής να γευτούν το «Ρόδι Ερμιόνης» με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπου είναι η γλυκιά του γεύση και οι μαλακοί και αφράτοι σπόροι.

Ακόμα έχει στόχο την προβολή του νόστιμου αυτού προϊόντος, διαφημίζοντας παράλληλα και τη μικρή αυτή πόλη. Συγχρόνως ο Δήμος Ερμιονίδας έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για την κατοχύρωση του Ροδιού της Ερμιόνης ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης  (ΠΟΠ).

Εκτός από τις γεύσεις ροδιού που μπορεί να δοκιμάσει ο επισκέπτης μέσα από τα γλυκίσματα, φαγητά και ποτά που έχουν ετοιμάσει οι επαγγελματίες και οι νοικοκυρές της Ερμιόνης, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μουσική και χορό από ντόπια και ξένα  συγκροτήματα.

Επίσης μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν στην ποδηλατάδα, η οποία περνάει μέσα από τα περιβόλια με τα κατακόκκινα ρόδια και καταλήγει στο πανέμορφο φαράγγι Καταφύκι. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων υπάρχουν και πολλά χάπενινγκ.


Φωτογραφίες από προηγούμενες Γιορτές Ροδιού σε περιόδους που ακόμα δεν υπήρχε ο κορωνοϊός στη ζωή μας:

Παρουσιαστής των εκδηλώσεων για τη 10η Γιορτή Ροδιού θα είναι ο Δημήτρης Μάρκος!

Continue Reading

Διαβάστε επίσης

To Top