Ζ. Κουτσελίνη: Η σκληρή κριτική της στη Νικολέττα Ράλλη!

Ήθελα να περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες εκπομπών, για να έχω μια πιο ξεκάθαρη ματιά για τα πρόσωπα. Ήθελα να έχω… μια πιο αντικειμενική ματιά στην εκπομπή.  Να ξεφύγω, από την εικόνα της Χριστίνας Λαμπίρη και του «Super Star» της, που είχε αποκτήσει μια υπεραξία… στην τηλεοπτική μου συνείδηση.

To πάλεψα, να ξεφύγω από τη σύγκριση. Δύο μήνες τώρα, αναρωτιέμαι γιατί… Γιατί δεν μπορώ… Γιατί τη Νικολέτα, τη βλέπω ξανθιά…  Δεν θα ‘θελα να είμαι αρχισυντάκτρια, της συγκεκριμένης εκπομπής. Παρατηρώ την καθημερινή αγωνία της Μαρίας Γιαχνάκη, να βρει διέξοδο, στο αδιέξοδο της εκπομπής. Να βρει τρόπους, να κάνει νούμερα. Να παλέψει το πρόγραμμα της. Ότι και να έχει βάλει μέχρι σήμερα, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ακόμη και οι καλές συνεντεύξεις, χάνονται στην αγωνία, να περάσουν στο επόμενο θέμα. Φοβούνται, μήπως σταθερές αξίες του παρελθόντος, δεν τους πουλήσουν. Τρέχουν τα θέματα..και δεν κατανοώ το κουτσομπολιό, δεν διακρίνω την ίντριγκα, όπως στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη… και δυστυχώς για εκείνους, στο ίδιο κανάλι υπάρχει αντίστοιχο προϊόν… και η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Το πρωινό έχει αρχή, μέση και τέλος. Έχει παρουσιάστρια και πάνελ!!!

Στο μεσημεριανό από την άλλη, δεν αφήνουν να φανεί το παρασκήνιο της είδησης, όπως στην περίπτωση του Νάσου Γουμενίδη, που όντας μαέστρος στο συγκεκριμένο προϊόν… μου μετέδιδε με πάθος ένα κους κους, με τη μορφή κουίζ, που ποτέ δεν αποκάλυψε… αλλά ούτε και οι πάσες που έπαιρνε ήταν ανάλογες, για να κορυφωθεί η ιστορία.

Έχω βιώσει, το ίδιο αδιέξοδο. Προσπαθούσα να προσθέτω ενότητες, συνεντεύξεις, αλλά δεν έβλεπα το συνολικό προϊόν. Πάλευα με τα κύματα και το καράβι έμπαζε από αλλού νερά. Είχα βρει μια τρύπα, αλλά δεν είχα δει και τις υπόλοιπες. Μια έκλεινα, άλλη άνοιγε. Από την αρχή έμπαζε κι εγώ αγνάντευα, στο πέλαγος…

Κάποια στιγμή είδα…  Καλύτερα να βλέπεις το βράχο μπροστά σου, παρά να πέσεις πάνω του. Στο «Made in Star», βλέπω ένα πάνελ ανοχύρωτο. Δεν τους ξέρω όλους επαγγελματικά. Θα μιλήσω για το Στάθη Παπούλια που γνωρίζω, αρκετά χρόνια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Ο Στάθης, είναι αυτό που λέμε στη δουλειά μας, καλό εργαλείο, στα χέρια του αρχισυντάκτη. Είναι ξεχωριστός, στις απόψεις του… Φέρνει την ανατροπή.  Έχει ελεύθερη σκέψη. Είναι μοναδικός στην ίντριγκα. Ήθελα πολλές φορές να τον «δείρω» γι’ αυτά που έλεγε…  για τον τρόπο που μιλούσε για κάποιους. Είναι απόλυτος στις απόψεις του… Έχει ταλέντο…  Είναι πρωταγωνιστής.

Στο «Made in Star» δεν είδα τίποτα από όσα ξέρω. Έχασα τον Παπούλια μου… Τον θέλω πίσω. Θέλω να τον «δείρω» ξανά. Ανοίξτε του το μικρόφωνο και δώστε του χώρο!

Ξεχωρίζει η Ιωάννα Βάσσου, αλλά το κάνει με τρόπο άτεχνο. Θέλει να γίνει πρώτο όνομα, θέλει να πρωταγωνιστήσει με το ζόρι και φαίνεται.

Η Φραντζέσκα Σαβοργινάκη, πρώην αρχισυντάκτρια της  Χριστίνας Λαμπίρη και νυν  συμπαρουσιάστρια, αδικείται. Ξέρω πως χρόνια, ήταν στο τιμόνι της μεσημεριανής εκπομπής και παίζει την ίντριγκα στα δάχτυλα… Κάτι δεν της βγαίνει τώρα!!!

Αν υπάρχουν κι άλλοι, συγνώμη που δύο μήνες δεν τους πρόσεξα… Δεν πέρασαν απέναντι. Έμειναν σιωπηλοί στην καρέκλα, που τους παραχώρησαν και δεν κατάλαβαν πως έπρεπε να κινηθούν, να μιλήσουν, να φανούν. Παιδεύονται και οι ίδιοι…

Η Νικολέτα είναι ακόμη αδαής,  να χειριστεί το κουτσομπολιό. Το μπλα μπλα, θέλει μαεστρία. Δεν είναι για όλους. Θέλει να είναι η ίντριγκα μέσα σου. Να μάθεις να μοιράζεις το λόγο. Να δημιουργείς στο κοινό την εντύπωση πως στο κουτσομπολιό είσαι νούμερο ένα.  Πως το  ’χεις το θέμα, το ξέρεις. Αν όχι εσύ, τουλάχιστον οι συμπαρουσιαστές-πανελίστες σου.

Στο «Made in Star», κανείς δεν ξεχωρίζει. Όλοι αγναντεύουν στο πέλαγος και κανένας δεν χαίρεται τη θέα του.

Share |