Ζ. Δούκα: «Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να ξεπεράσω το θέμα μου με την ανορεξία»

Για το ρόλο της ψυχοθεραπείας στη ζωή της και πώς αποφάσισε να ξεκινήσει τις συνεδρίες μίλησε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Psychologies» η Ζέτα Δούκα, που, όπως η ίδια αποκαλύπτει, αποφάσισε να κάνει ψυχοθεραπεία έπειτα από ένα πολύ τραυματικό γεγονός.

«Μου έκανε καλό να εντοπίσω συμπεριφορές μου τις οποίες ούτε καν ήξερα ότι έχω. Για παράδειγμα, πόσο πολύ είχα ανάγκη να ωραιοποιώ τις  καταστάσεις, τους ανθρώπους, τα πράγματα δίπλα μου. Εγώ θεωρούσα αυτό που μου συνέβαινε ως στοιχείο του χαρακτήρα μου που κάποιοι μπορεί να το θεωρούσαν και χαριτωμένο, αλλά τελικά κάποιους ανθρώπους τους απομάκρυνε», συνεχίζει και προσθέτει: «Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε πάρα πολύ να ξεπεράσω, σε ένα μετέπειτα στάδιο, με έμμεσο τρόπο, το θέμα μου με την ανορεξία».

Όπως μάλιστα καταλήγει: «Η ψυχοθεραπεύτρια σε βοηθά να συνθέσεις πιο εύκολα το πάζλ από το οποίο αποτελείσαι, προκειμένου να πας το κάθε κομμάτι στο σωστό σημείο και να αποκαλυφθεί στο τέλος ο πίνακας. Δεν είναι όμως κάτι που τελειώνει με την ολοκλήρωση των συνεδρίων. Είναι κάτι που πρέπει να το κουβαλάς στην καθημερινότητα σου. Και σ’ αυτήν με έχει μάθει να είμαι πιο ήρεμη, να εξωτερικεύω τα συναισθήματα μου και τέλος να γίνομαι συνέχεια καλύτερος άνθρωπος, πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό μου».

Share |