Υπάρχουν απαγορευτικοί συνδυασμοί τροφίμων;

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι το κρέας με το ρύζι ή το κοτόπουλο με τα μακαρόνια προκαλούν αύξηση βάρους. Αντίθετα, ένα γεύμα όταν περιλαμβάνει τρόφιμα από διάφορες ομάδες θεωρείται πιο ισορροπημένο, αφού παρέχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Τα πάντα είναι θέμα μέτρου! Η διατήρηση ενός επιθυμητού βάρους επιτυγχάνεται με τη διατήρηση του ισοζυγίου ενέργειας. Επίσης, δεν υπάρχουν τρόφιμα ή ουσίες που να διαλύουν το λίπος που έχουμε αποθηκευμένο στο σώμα μας. Ο μηχανισμός της λιπόλυσης είναι συγκεκριμένος: αυτό που καταναλώνουμε πρέπει να είναι λιγότερο από αυτό που ξοδεύουμε.

Τέλος, η καλύτερη αποτοξίνωση για τον οργανισμό είναι και θα παραμείνει πάντα η σωστή διατροφή. Μας παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας, προστατεύει την υγεία μας και μας χαρίζει ενέργεια. Εξάλλου, η ισορροπημένη διατροφή αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο απώλειας βάρους! Προκαλεί κατά βάση απώλεια λιπώδους ιστού και σε σημαντικά μικρότερο ποσοστό απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας και παράλληλα δεν θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας.

Γρηγόρης Ρίσβας PhD
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
www.nutrimed.gr

Share |