Χ. Κοτέντος: «Οι Ελληνίδες δεν είναι καλοντυμένες»

Ο Χριστόφορος Κοτέντος έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ και μίλησε για το Next Top Model αλλά για το τι πιστεύει για το ντύσιμο των Ελληνίδων...

Η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του Next Top Model ήταν όπως περίμενες;

Το σόου έχει εν μέρει σχέση με το αντικείμενό μου. Το λέω αυτό γιατί, ως ριάλιτι σόου, πολλές φορές έχω να κάνω με κορίτσια που βρί¬σκονται εκεί μόνο και μόνο επειδή έχουν να δώσουν κάτι στην εκπομπή ως προσωπικότητες. Τα κριτήρια δεν είναι τα ίδια με ένα κά¬στινγκ για fashion show. Επειδή είμαστε τρεις στην επιτροπή, υπάρχουν όλες οι απόψεις.

Υπάρχουν πράγματι συγκρούσεις;

Διαφωνίες υπάρχουν. Με τον Χάρη είχαμε μια έντονη στιγμή, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει τη γνώμη του. Είναι λογικό να δημιουργούνται εντάσεις. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά.

Μπορεί να βγει τοπ μόντελ από το σόου;

Γιατί όχι; Απλά το σόου προσελκύει και κορίτσια που απλά θέλουν να βγουν στην τηλεόραση. Γενικά, η αγορά μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά ένα μοντέλο πρέπει να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και να ταξιδεύει. Επίσης, υπάρχουν πάρα πολλά περιοδικά μόδας στην Ελλάδα και μπορεί να κάνει πολλές δουλειές.

Πώς βλέπεις το στυλ των Ελληνίδων;

Καθένας έχει την προσωπικότητα και το στυλ του. Γενικά, η εικόνα που βλέπω είναι πολύ «πίσω» σαν αντίληψη. Όλοι λένε ότι οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες. Δεν είναι. Έχει να κάνει με τη νοοτροπία και την παιδεία. Το στυλ τους μου θυμίζει κάτι πιο ανατολίτικο. Νιώθω ότι οι γυναίκες κάνουν υπερπροσπάθειες να φτιάξουν πολλά πράγματα επάνω τους. Όλα σε υπερβολή. Σαφώς χρειάζεται να φροντίζουν τον εαυτό τους, αλλά όχι υπερβολικά. Δεν υπάρχει λόγος να φοράνε κραυγαλέα ρούχα και ντεκολτέ και μίνι. Για να είναι κάποιος σέξι, δεν χρειάζεται να γδυθεί.

Share |