Τσιτσιπάς: «Οπλο μου η ηρεμία μου στο παιχνίδι»

Μετά τον θρίαμβό του επί του Γερμανού, ο Ελληνας τενίστας ανέφερε πως το 2 στα 2 στο Λονδίνο, ήρθε κυρίως επειδή έχει μείνει ήρεμος στα δύσκολα σημεία του αγώνα.

«Ημουν από την αρχή ήρεμος και αυτό είναι το μεγαλύτερό μου όπλο. Η ηρεμία μου στο γήπεδο λειτουργεί σαν μηχανισμός αιφνιδιασμού θα έλεγα, γιατί περιμένει ο αντίπαλός μου ότι κάποια στιγμή θα εκτονωθώ, θα νευριάσω. Αλλά εγώ τώρα είμαι πάντα ήρεμος, κλεισμένος στον εαυτό μου και προσπαθώ να βρω λύσεις οι οποίες μου δημιουργούν νέες ευκαιρίες. Αυτή την περίοδο νιώθω καλά μέσα στο γήπεδο και αυτό με βοηθάει ανεξάρτητα από το πού παίζω να συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι μου, να μην σκέφτομαι άλλα πράγματα», είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος μάλιστα χρειάστηκε να κάνει ένεση για να αγωνιστεί, καθώς είχε ενοχλήσεις στο πόδι.
Τσιτσιπάς: Πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου απέναντι στον Ναδάλ

Ο Τσιτσιπάς δεν περίμενε, όπως παραδέχτηκε στο κορτ μετά το τέλος της αναμέτρησης, πως θα του πάει τόσο καλά το παιχνίδι και πλέον ετοιμάζεται για την αναμέτρηση με τον Ναδάλ, η οποία θα κρίνει και την πρώτη θέση στον όμιλο.

«Έμεινα έκπληκτος από την απόδοση μου, έκανα τα πάντα σωστά. Δεν ήμουν μόνος στο γήπεδο, αλλά με πάρα πολύ κόσμο. Απλά παίζω το παιχνίδι μου, έχω καθαρό πλάνο στο μυαλό μου, τι πρέπει να κάνω. Είναι δύσκολο όταν οι αντίπαλοι βρίσκουν λύσεις στο παιχνίδι σου. Πρέπει προσαρμοστείς και εγώ προσπαθώ να είμαι απρόβλεπτος. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο για να βελτιωθώ κυρίως στο σερβίς μου. Ο Ναδάλ είναι ένας από τους καλύτερους και δεν θα είναι εύκολο ματς. Θα χρειαστεί συγκέντρωση και πειθαρχία γιατί παίζει πολύ καλό τένις. Θα πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου για να μπορέσω να τον κερδίσω», είπε μεταξύ άλλων.
 

Share |