Τόλης Βοσκόπουλος: Τι γίνεται με τα 5,5 εκατομμύρια που χρωστά στην εφορία;

Τι γίνεται με το τεράστιο χρηματικό ποσό που χρωστά ο τραγουδιστής στην εφορία; Έχει πληρώσει μέρος έστω των 5,5 εκατομμυρίων; Μπορεί και να γλιτώσει; Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που φωτίζει την αλήθεια...

Την ετυμηγορία των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σύμφωνα με την οποία υποχρεώνεται οριστικά και αμετάκλητα να καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο, στο ακέραιο, το χρέος του ύψους 5,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα με τις νόμιμες προσαυξήσεις, θα ακούσει τις επόμενες ημέρες ο γνωστός καλλιτέχνης Τόλης Βοσκόπουλος.

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έκανε δεκτές τις αιτήσεις του λαϊκού τραγουδιστή, με τις οποίες ζητούσε «κούρεμα» της οφειλής του, η οποία οδήγησε σε παραίτηση τη σύζυγό του, Άντζελα Γκερέκου, από τη θέση της υφυπουργού Τουρισμού και Πολιτισμού.

Το Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου με πρόεδρο τον Δημήτρη Κωστόπουλο έκανε δεκτή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την πρόταση του εισηγητή Ιωάννη Γράβαρη για απόρριψη των αιτήσεων που είχε καταθέσει ο τραγουδιστής. Με τις αιτήσεις του, ο κ. Βοσκόπουλος ζητούσε να αναιρεθούν αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας που τον υποχρεωνόταν να πληρώσει στην εφορία το σύνολο της οφειλής του.

Η δημοσίευση της σχετικής απόφασης του ΣτΕ αναμένεται τις επόμενες ημέρες και με αυτήν θα απορρίπτεται το σύνολο των επιχειρημάτων της πλευράς του τραγουδιστή, όπως για παράδειγμα ότι δεν ήταν νόμιμος ο εξωλογιστικός υπολογισμός και ο καταλογισμός των προστίμων και των προσαυξήσεων επί της καθαρής οφειλής του προς την εφορία, κ.ά.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αφορά στις διεκδικήσεις του ελληνικού δημοσίου απέναντι στον καλλιτέχνη ανεξάρτητα από τις κινήσεις στις οποίες εκείνος μπορεί να έχει προβεί για να ρυθμίσει την οφειλή του.

Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ τα δεκαπέντε και πλέον χρόνια που η υπόθεση βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Στις δίκες, δε, που έγιναν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο το δημόσιο δεν παραστάθηκε καν για να προασπίσει τα συμφέροντα του!

Τα χρέη βεβαιώθηκαν έπειτα από ελέγχους της εφορίας για την περίοδο 1993 – 1997.
Για την υπόθεση έχουν σχηματιστεί επτά δισκογραφίες, στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά στον πολυτελή τρόπο ζωής του με
«νυχτοκάματα» ύψους 289.6268 ευρώ!

Η εφορία για να προσδιορίσει τα ετήσια εισοδήματα του κ. Βοσκόπουλου είχε χρησιμοποιήσει τις πολυτελείς διακοπές- για τρεις ολόκληρους μήνες - του ιδίου, της οικογένειας του και των τριών Φιλιππινέζων που είχε στην υπηρεσία του, στην προεδρική σουίτα και μπανγκαλόου στον Αστέρα Βουλιαγμένης, έναντι 1.173,8 ευρώ ημερησίως!
Επίσης, ως τεκμήριο είχαν θεωρηθεί τα ταξίδια με ιδιωτικό αεροσκάφος και η ενοικίαση πανάκριβων διαμερισμάτων στα ανάκτορα με μίσθωμα 54.585 ευρώ το μήνα!

Share |