Τι τύπος διακοπών είσαι;

Οι διακοπές είναι ένα χρονικό διάστημα, που όλοι μας αδημονούμε να έρθει γρήγορα. Φυσικά για τον καθένα από εμάς οι λέξεις, χαλάρωση, διασκέδαση, εξερεύνηση, ξεκούραση και ανεμελιά ερμηνεύονται διαφορετικά.

Κάποιοι θέλουν να «μην κουνηθούν καθόλου», κάποιοι άλλοι ανυπομονούν να εξερευνήσουν τα πάντα στον τόπο, που θα επισκεφτούν. Μερικοί επιθυμούν να περνούν αυτές τις μέρες με την οικογένεια, άλλοι με τους φίλους και άλλοι μόνοι τους. Μια σημαντική μερίδα κόσμου επιμένει ελληνικά και μια άλλη βρίσκει την ηρεμία σε μια ξένη χώρα.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τον δικό σας τύπο διακοπών, διαβάστε τις παρακάτω προτάσεις, που εκπροσωπούν την κάθε κατηγορία. Αν έχετε ακούσει τον εαυτό σας να τις ξεστομίζει συχνά, πριν αποδράσει από το κλεινόν άστυ, μάλλον ανήκετε και εσείς σ’ έναν από τους τρεις τύπους που αναλύονται παρακάτω.

Ο παραδοσιακός τύπος διακοπών

«Δεν πάω πουθενά χωρίς το αμάξι μου!» «Θα πάω όπως πάντα στο χωριό μου, έχουν στο εξωτερικό τέτοιες ομορφιές;» «Οι διακοπές μου θα είναι πάλι, οικογενειακές με σκυλιά, παιδιά, γατιά κ.τ.λ» «Στις διακοπές δεν κουνιέμαι ρούπι! Αυτό έλειπε! Θέλω ξάπλες όλη μέρα!» Μπορεί να σας εκφράζει και ένα πιο παραδοσιακό άκουσμα την περίοδο των διακοπών Προτεινόμενες ταινίες «My big greek wedding», «Μια τρελή-τρελή οικογένεια» , «Ψάχνοντας την Χώρα του Ποτέ» «TOY STORY 3» και «Οικογένεια σε παράνοια».

Ο υπερδραστήριος τύπος

«Θέλω να πετάω και να πηγαίνω πολύ μακριά, οπότε λατρεύω το αεροπλάνο». «Δεν αντέχω τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο! Θέλω να γνωρίζω νέα μέρη, να γεύομαι νέες γεύσεις και να βλέπω εικόνες, ήθη και έθιμα άλλων λαών». «Αφού δεν ψήνεται κανείς για Μαρόκο, θα πάω μόνος μου και σίγουρα θα βρω κάποια παρέα εκεί». «Οπού και να πάω δεν αφήνω μουσείο, γκαλερί ή αξιοθέατο, που να μην επισκεφτώ». Ένα άκουσμα όπως το παρακάτω θα μπορούσε να «ντύσει» τις καλοκαιρινές σου στιγμές Προτεινόμενες ταινίες «Επτά χρόνια στο Θιβέτ», « Η Κρυφή Ερωμένη» ,«Ο τελευταίος προορισμός» ,«AVATAR», «Ραντεβού στον αέρα» και «Στρέλλα».

Ο τύπος greek lover!

«Καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς θάλασσα δεν γίνονται! Αν δε ψηθείς κάτω από τον ήλιο και δε μυρίσει το δέρμα σου αλμύρα από θαλασσινό νερό, δεν έχεις ζήσει καλοκαίρι!» «Υπάρχει καλύτερο μέρος από τα ελληνικά νησιά;» «Διακοπές πηγαίνω με τα κολλητάρια μου και περνάμε σούπερ» «Οι ώρες των διακοπών μου χωρίζονται στα δύο, οι μισές είναι στην παραλία και οι υπόλοιπες στα μπαράκια!»

Share |