Θύμα του ίντερνετ και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης θύμα απάτης στο Διαδίκτυο. Ο γνωστός δημοσιογράφος και η ομάδα του είχαν αντοπίσει εδώ και δύο χρόνια ένα προφίλ στο facebook το οποίο φέρει τον τίτλο της εκπομπής του, "Πρωταγωνιστές". Ωστόσο δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με τις αναρτήσεις του. Το τελευταίο καιρό όμως ο διαχειριστής του στο συγκεκριμένο μέσοκοινωνικής δικτύωσης άρχισε να συνομιλεί με τους επισκέπτες της σελίδας, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που υποδήλωνε πως είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Εκτός όμως από τις συνομιλίες με τους χρήστες, τις τελευταίες ημέρες προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Σύμφωνα με την Espresso ανάρτησε μήνυμα με το οποίο έλεγε ότι το group του ήθελε να φτάσει τα 12.000 μέλη προκειμένου να μπορέσει να διεκδικήσει διαφήμιση, τα έσοδα της οποίας θα πήγαιναν σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν πληροφορήθηκε τι ακριβώς έγινε και ότι κάποιος χρησιμοποιεί το όνομά του και την εκπομπή του προσπαθώντας να αποκομίσει χρήματα δήθεν για φιλανθρωπικό σκοπό, έστειλε αναφορά στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να διαγράψει το ψεύτικο προφίλ.

Share |