Τελικά, πόσο σεξ την εβδομάδα είναι φυσιολογικό;

Ερώτημα που έχει κατά καιρούς απασχολήσει όλους, είτε από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη. Είτε αναρωτώμενοι μήπως το... παρακάνουν, είτε αναρωτώμενοι μήπως κάτι δεν κάνουν καλά και δεν κυλάει φυσιολογικά η ιστορία. 

Δεδομένου, μάλιστα, ότι είναι ένα θέμα το οποίο δεν συζητείται εύκολα σε παρέες, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο, το θέμα καλύπτεται από σκοτάδι και κάπως έτσι μένουν όλοι να αναρωτιούνται πόσο στο καλό σεξ θεωρείται φυσιολογικό. Ουσιαστικά δηλαδή μένουν με την απορία κατά πόσο η σεξουαλική τους ζωή είναι φυσιολογική ή πρέπει να ανησυχήσουν. 

Τα νέα ζευγάρια, σύμφωνα με τη σεξολόγο Σάρι Κούπερ περνούν μια περίοδο, που διαρκεί δυο χρόνια, κατά την οποία εκκρίνονται ουσίες που εκτινάζουν στα ύψη τη λίμπιντο. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο χρόνων όντως, τα ζευγάρια μπορεί να κάνουν πολύ σεξ, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί οδηγό, ούτε δείχνει το πόσο σεξ θα κάνουν κατά τη συνέχεια της σχέσης τους και μόλις περάσουν αυτά τα δυο χρόνια. 

Shutterstock

Οταν λοιπόν η χρυσόσκονη φύγει τι είναι φυσιολογικό να συμβαίνει; Μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα. Διαπίστωσε, επίσης, ότι και εκείνοι που κάνουν περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα σεξ, δεν είναι πιο ευτυχισμένοι. Ωστόσο, αυτοί που κάνουν λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα σεξ είναι λιγότερο ευτυχισμένοι. 

Ο σεξολόγος Μάικλ Ααρον πάλι λέει ότι υπάρχει ένας μέσος όρος δύο φορών την εβδομάδα ωστόσο τονίζει ότι κανένα ζευγάρι δεν πρέπει να πρεσάρεται για την ποσότητα. Το θέμα είναι να κάνουν το σεξ που θέλουν, λέει. 

Πηγή: iefimerida.gr

Share |