Τελικά πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα;

Κάποιοι λένε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό, άλλοι πως χρειάζονται σίγουρα δύο λίτρα και άλλοι κάτι παραπάνω.

H Εθνική Ακαδημία Ιατρικής των ΗΠΑ συστήνει πάντως για τους άνδρες να καταναλώνουν 3,7 λίτρα νερό την ημέρα και για τις γυναίκες 2,7 λίτρα. Αυτό, όμως, σε γενικές γραμμές, καθώς οι ανάγκες του καθενός για νερό είναι ιδιαίτερες.

Ενας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσετε πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα είναι να διαιρέσετε το βάρος σας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είστε 60 κιλά, πρέπει να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ αν είστε 80 κιλά, πρέπει να πίνετε 2,6 λίτρα, την ημέρα.

Γιατί όμως πρέπει να είμαστε πάντα καλά ενυδατωμένοι; 

Διαβάστε παρακάτω τι συμβαίνει στο σώμα, σε διάφορες περιστάσεις, όταν είστε ενυδατωμένοι και τι όταν είστε αφυδατωμένοι και θα πειστείτε ότι θα πρέπει να βάλετε το νερό στην καθημερινότητά σας, ακόμη πιο πολύ: 

  • Στη διατήρηση βάρους

Ενυδατωμένος: Σε βοηθά να ελέγχεις την πρόσληψη θερμίδων και να ελέγχεις το βάρος σου
Αφυδατωμένος: Συχνά μπερδεύει τον οργανισμό, δημιουργεί αίσθημα πείνας και σε κάνει να τρως περισσότερο φαγητό. Και άρα να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες. 

  • Στην άσκηση

Ενυδατωμένος: Βοηθά στις αρθρώσεις και σε κρατά καθώς κάνεις άσκηση. 
Αφυδατωμένος: Μπορεί να νιώθεις μεγαλύτερη εξάντληση μετά την άσκηση και μερικές φορές σ σε κάνει να μην μπορείς να συνεχίσεις καν. 

  • Στη μνήμη και στη διάθεση

Ενυδατωμένος: Σε κάνει πιο προσεκτικό και βελτιώνει τη μνήμη και τη διάθεση
Αφυδατωμένος: Μπορεί να σε κάνει να μην μπορείς να συγκεντρωθείς, να δημιουργήσει προβλήματα με τη μνήμη σου και να σου δημιουργεί σύγχυση και άγχος.

  • Στη λειτουργία της καρδιάς 

Ενυδατωμένος: Βοηθά στην εύρυθμη λειτουργίας της καρδιάς γιατί στέλνει καλύτερα το αίμα 
Αφυδατωμένος: Κάνει την καρδιά σου να χρειάζεται αν λειτουργεί πιο έντονα. 

  • Στο ουροποιητικό

Ενυδατωμένος: Βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και στην αποφυγή λοιμώξεων. 
Αφυδατωμένος: Μπορεί να δημιουργήσει κρυστάλλους στα ούρα και να δημιουργήσει επίπονες πέτρες στα νεφρά και στην κύστη. 

  • Στο πεπτικό

Ενυδατωμένος: Βοηθά το μεταβολισμό να λειτουργεί καλύτερα. 
Αφυδατωμένος: Προκαλεί δυσκοιλιότητα. 

  • Στους πονοκεφάλους

Ενυδατωμένος: Μειώνει τη διάρκεια και το πόσο δυνατοί είναι οι πονοκέφαλοι. 
Αφυδατωμένος: Αν κάποιος πάσχει από ημικρανίες, η αφυδάτωση μπορεί να τους προκαλέσει. 

Υπάρχουν δυο τρόπο για να καταλάβεις αν είσαι ενυδατωμένος. Το αίσθημα της δίψας και το χρώμα των ούρων. Αν δεν νιώθεις δίψα και το χρώμα των ούρων σου είναι ανοιχτό κίτρινο είναι ξεκάθαρο, είσαι σε καλό δρόμο! 

Επίσης στην ενυδάτωση του οργανισμού πέραν από το νερό βοηθούν και τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως τα αγγούρια, σέλινο, μήλα, μπρόκολο και καρότα. 

Πηγή: iefimerida.gr

H εταιρεία "ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΕ" και το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού κτίστηκε στους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ στην περιοχή Βουλίκι της Κατερίνης.

Το νερό εμφιάλωσης αντλείται  από βάθος 250 μέτρων, από πηγή που βρίσκεται στο χώρο του εργοστασίου, η οποία πληρεί όλες τις νόμιμες προδιαγραφές και είναι αναγνωρισμένο ως ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ με την υπουργική απόφαση Υ2/οικ.3377/7-9-1994.

Λόγω της υπόγειας προέλευσής του το νερό προστατεύεται με φυσικό τρόπο με αποτέλεσμα να εμφιαλώνεται χωρίς καμία χημική επεξεργασία και τα άριστα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του να παραμένουν σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό "ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΕ" διατίθεται σήμερα στις ακόλουθες συσκευασίες:
ΦΙΑΛΗ 0,5 L     σε συσκευασία 24 τμχ
ΦΙΑΛΗ 0,5 L     σε συσκευασία 12 τμχ
ΦΙΑΛΗ 1,0 L     σε συσκευασία 12 τμχ
ΦΙΑΛΗ 1,5 L     σε συσκευασία 6 τμχ

Η διακίνηση των εμπορευμάτων γίνεται με οχήματα της εταιρείας ή με μίσθωση οχημάτων για παραδόσεις σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η συνεχής διασφάλιση και βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων που παραδίδουμε στους καταναλωτές αποτελούν το βασικό μέλημα των μελών της Διοίκησης και των εργαζομένων της Εταιρείας.

Share |