Ταξιδεύουμε στην ιστορική Μάνη! Όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Η Μάνη αποτελεί έναν τόπο «φορτωμένο» με ιστορία, μνημεία και αξιοθέατα. Έναν τόπο που, ωστόσο, δεν υστερεί σε άγρια, φυσική ομορφιά!

Ένα άγριο και επιβλητικό τοπίο που πλαισιώνεται από πανέμορφες παραλίες, πολλαπλά γραφικά χωριά και οικισμούς συνθέτουν την πρώτη εικόνα της Μάνης. Τα αμέτρητα πυργόσπιτα, τα κάστρα, οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες μαρτυρούν το ιστορικό στοιχείο που κυριαρχεί στην περιοχή και φανερώνουν σε κάθε σας βήμα, τα ίχνη του παρελθόντος.

Αν ταξιδέψετε στη Μάνη, αξίζει να επισκεφθείτε τη Βάθεια που αποτελεί τον πιο παραδοσιακό οικισμό της περιοχής και προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Στην Αρεόπολη θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στην πλατεία της Επανάστασης και το ναό των Ταξιαρχών, ενώ περπατώντας το Οίτυλο θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το κάστρο της Κελεφάς. Λίγο πιο κάτω, στο Λιμένι, θα βρεθείτε μπροστά στο ξακουστό παλάτι των Μαυρομιχαλαίων.

Μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τα σπήλαια του Διρού . Η ξενάγησή σας εκεί μπορεί να γίνει είτε με τα πόδια είτε με βάρκα, ενώ οι σταλαχτίτες και οι σταλαγμίτες θα σας χαρίσουν ένα θέαμα μαγικό και μοναδικό.

Περιηγηθείτε, επίσης, στην Κοίτα, το κάστρο του Πασσαβά, τον Κότρωνα, το Ταίναρο, καθώς και την Καστανιά που αποτελεί και το μέρος όπου σκοτώθηκε, ο πατέρας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Κωνσταντίνος, σε μάχη με τους Τούρκους.

Το ιστορικό, όμως, στοιχείο δεν είναι το μόνο που επικρατεί στη Μάνη. Γύρω από την πλατεία θα δείτε πολλά μαγαζάκια, καφετέριες, ταβέρνες και πολλούς πετρόχτιστους ξενώνες που θα εξασφαλίσουν τη διαμονή σας.

Ο τόπος προσφέρεται, τέλος, για πεζοπορίες σε πανέμορφα τοπία που συνθέτουν ένα μαγικό σκηνικό και θα σας γεμίσουν με αδρεναλίνη, περιπέτεια και νέες εμπειρίες!

Share |