Ταξιδεύοντας στην Σμύρνη με την Φωτεινή Δάρρα

Τη Σμύρνη και τις γειτονιές της επέλεξε η Φωτεινή Δάρρα για να τραγουδήσει στα πλαίσια της εκπομπής «Ταξιδεύοντας» του Χρήστου Νέζου.

Μια επίσκεψη στα παράλια της Μικράς Ασίας μοιάζει με βουτιά στην Ιστορία, εκεί, που σε κάθε βήμα σκοντάφτεις σε ελληνικά τοπωνύμια. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν από το παλιό λιμάνι της Σμύρνης, όπου η Φωτεινή τραγούδησε το «Στάλσιμο», το τραγούδι του Δημήτρη Παπαδημητρίου πού ακουγόταν στους τίτλους της τηλεοπτικής σειράς του MEGA ‘Μάγισσες της Σμύρνης’ και συνεχίστηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης με το παλιό ρολόι, κτισμένο το 1901.

Στην συνέχεια ένα ταξίδι τεσσάρων ωρών έφερε τους συντελεστές της εκπομπής στην αρχαία πρωτεύουσα της Φρυγίας, την Ιεράπολη, όπου σώζεται ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο διατηρημένο σε άριστη κατάσταση. Η Φωτεινή ανέβηκε στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου και τραγούδησε και ήταν η πρώτη φορά μετά από αιώνες που ζωντάνεψε η σκηνή του θεάτρου.

Στην συνέχεια στο Παμούκαλε, που έχει ανακυρηχθεί μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς και στα τουρκικά σημαίνει «Κάστρο από βαμβάκι». Είναι ένα θαύμα της φύσης γιατί στην πλαγιά ενός λόφου η μακρόχρονη εναπόθεση ασβεστούχων αλάτων από τις θερμές ιαματικές πηγές της περιοχής έχουν δημιουργήσει ένα κατάλευκο -σαν χιονισμένο- τοπίο, ενώ τα νερά που αναβλύζουν έχουν δημιουργήσει φυσικές πισίνες.

Τα γυρίσματα της εκπομπής ΄Ταξιδεύοντας’ με τον Χρήστο Νέζο και τη Φωτεινή Δάρρα ολοκληρώθηκαν και τη συγκεκριμένη εκπομπή θα την δούμε από το MEGA CHANNEL στα μέσα Ιουλίου.

Share |