Τα τρακτέρ βγαίνουν στην Εθνική

Στους δρόμους κατεβάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες όλης της χώρας, έπειτα από την απόφαση που πάρθηκε στη συνεδρίαση του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου την Κυριακή, στον Πλαταμώνα της Πιερίας.

Οι αγρότες διαμηνύουν πως θα κρατήσουν αναμμένες τις μηχανές σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών και σε πλατείες, χωρίς, όμως, προς το παρόν να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς δρόμων, καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα των επαφών που επιδιώκουν να έχουν με πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Πανελληνίου Συντονιστικού, Γιάννη Παναγή, για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ενώ μένουν να οριστικοποιηθούν τα «ραντεβού» με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Mετά από τις συναντήσεις στην Αθήνα θα επανακαθορίσουν την στάση τους σε ό,τι αφορά τη μορφή των κινητοποιήσεων τους. Μάλιστα, μία από τις προτάσεις είναι να κάνουν πορεία προς την Αθήνα.

Οι Θεσσαλοί συνάδελφοί τους, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να κατεβάσουν τα τρακτέρ στην Εθνική οδό, στον κόμβο της Νίκαιας.

Οι αγρότες που διαμαρτύρονται για την τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και για την φορολόγησή τους, επιθυμούν, όπως λένε, από τους πολιτικούς αρχηγούς λύση, ενώ ζητούν να συναντηθούν και με τον πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος των αγροτών της Δράμας, Χρήστος Γκόντας, «αυτή την στιγμή για να κινηθεί μια μηχανή χρειάζεται καύσιμο. Με 1,5 ευρώ πετρέλαιο, ένα τρακτέρ που θα βγει το πρωί στον κάμπο, μέχρι το βράδυ “καίει” 300 ευρώ. Κανένας αγρότης δε μπορεί να το σηκώσει στην πλάτη του αυτό».

Από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης, τονίζεται ότι ο Αθανάσιος Τσαυτάρης έχει ήδη δεσμευτεί για την προκαταβολή του 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου για το πετρέλαιο και την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης και των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς -συνολικού ύψους 200 εκ. ευρώ- μέσα στον Φεβρουάριο, ενώ 30 εκ. ευρώ θα εισπράξουν οι κτηνοτρόφοι για τις ζωοτροφές.

Real.gr

Share |