Τα δάκρυα του Γιώργου Αυτιά!

Μετά από χρόνια κατάφερε να πραγματοποιήσει την υπόσχεση που έχει δώσει στον πατέρα του. Η είδηση ότι κατάφερε να εντοπίσει τους ανθρώπους που είχαν βοηθήσει την οικογένειά του έκανε τον Γιώργο Αυτιά να δακρύσει. Πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση δίνοντας καθημερινά τη μάχη της τηλεθέασης. Ο Γιώργος Αυτιάς όμως έχει καταφέρει τόσα χρόνια να κρατήσει μυστική την οικογενειακή του ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο παππούς του Γιώργος και η γιαγιά του Παγώνα, πρόσφυγες από τη Σμύρνη, έχασαν το βιος τους και γυρίζοντας νέα σελίδα στη ζωή τους εγκαταστάθηκαν στη Σάμο. Τα χρόνια πέρασαν και το 1940, με τον πόλεμο γνώρισαν για δεύτερη φορά τον ξεριζωμό αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ήρεμη ζωή γι’αυτούς και τα παιδιά τους. Στο Νησί της Αφροδίτης βρήκαν τους σωτήρες τους αφού η οικογένεια του Νίκου Λανίτη τους αγκάλιασε και τους πρόσφερε αγάπη και αρκετά αγαθά για να μπορέσουν να ζήσουν εκείνοι και τα παιδιά τους. Ιδιαίτερη αδυναμία όμως είχαν στον μικρό Γιάννη, πατέρα του πετυχημένου δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά. Τα χρόνια πέρασαν και και η οικογένεια μετά το τέλος του πολέμου στην Ελλάδα ετοιμαζόταν να επιστρέψει και πάλι στη Σάμο. Ο αποχωρισμός της οικογένειας Λανίτη ήταν δύσκολος αφού είχαν δεθεί.

Ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με την Espresso, ακόμη και όταν μεγάλωσε και έκανε τη δική του οικογένεια μιλούσε συνέχεια με ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή. Πάντα ήθελε να τους δει, να τους ευχαριστήσει, αλλά να γνωρίσει και τους απογόνους του. Η σκέψη αυτή γύριζε συνέχεια στο μυαλό του πετυχημένου δημοσιογράφου και βρήκε την ευκαιρία λίγο προτού κλείσει τον κύκλο εκπομπών στην Κύπρο να πραγματοποιήσει την υπόσχεση. Τότε λοιπόν αποφάσισε να το μοιραστεί με τον κόσμο. Ηλπιζε ότι θα έβρισκε ανταπόκριση και σύντομα θα γνώριζε τπυς ανθρώπους που ήταν οι σωτήρες της οικογένειάς του. Λίγη ώρα μετά το τέλος της εκπομπής το τηλέφωνο στο στούντιο χτύπησε και μια φωνή τον έκανε να σαστίσει. Ενας τηλεθεατής ήξερε την προσωπική του ιστορία και του έδωσε όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για να επικοινωνήσει με τους απογόνους του Νίκου Λανίτη.

Share |