Συσκέψεις για τον ανασχηματισμό

Διήμερο εσωτερικών διεργασιών χθες και σήμερα για τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος πρωί και απόγευμα προεδρεύει συσκέψεων για τον ανασχηματισμό, τις δομικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, την 3η Σεπτέμβρη, τη ΔΕΘ και τις υποψηφιότητες του ΠΑΣΟΚ για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε ραντεβού στο σπίτι του στο Καστρί και δύο συσκέψεις, για τα οργανωτικά της ΔΕΘ η πρώτη και για τις εισηγήσεις του ΙΣΤΑΜΕ (σ.σ. κοινωνική πολιτική και ανάπτυξη) η δεύτερη. Γύρω του στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου βρέθηκαν ο Χ. Παμπούκης, ο Γ. Πεταλωτής, ο Ν. Αθανασάκης, η Ρ. Βάρτζελη, ο Κ. Θέος, ο Σ. Ξυνίδης κ.ά.
Με τα θέματα πολιτικής να έχουν λίγο πολύ προεξοφληθεί, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στα πρόσωπα και στις αλλαγές στο μοντέλο διακυβέρνησης που προτείνουν οι «σοφοί» που συμμετέχουν στην επιτροπή που έχει συστήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Παρότι ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του να αποφεύγουν τις δηλώσεις, και χθες δεν ήταν λίγοι οι υπουργοί και οι βουλευτές που εξέφρασαν δημόσια τις προτιμήσεις και τις απόψεις τους.
Η κατάσταση αυτή κάνει αρκετούς στο περιβάλλον του πρωθυπουργού να υποστηρίζουν πως πρέπει να αιφνιδιάσει τις ερχόμενες ημέρες, ακόμη και ώρες. «Δεν πρέπει αυτά τα θέματα να σέρνονται» λένε χαρακτηριστικά.
Η «εξίσωση» υποψηφιότητες- ανασχηματισμός βγαίνει δύσκολα, δεδομένου των αρνήσεων πολλών κυβερνητικών στελεχών να μετακινηθούν.
  • «Είναι παραφιλολογία τα περί μετακίνησής μου στο Μαξίμου. Δεν έχω τέτοιες ενδείξεις από τον πρωθυπουργό. Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις μας δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά οι αποφάσεις είναι αποκλειστικά του πρωθυπουργού» δήλωσε στο «Κανάλι 1» του Πειραιά ο υπουργός Πολιτισμού, Π. Γερουλάνος.
Διαφοροποιήθηκε, μάλιστα, από τη γραμμή του κυβερνητικού εκπροσώπου, υποστηρίζοντας πως «ούτε βλάπτει αλλά ούτε κάνει καλό η συζήτηση περί ανασχηματισμού, δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτό τον ανασχηματισμό».
«Δεν είναι τα πρόσωπα που κάνουν τη διαφορά αλλά ο τρόπος δουλειάς. Είναι κρίμα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη συζήτηση αντί να κοιτάμε πώς θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα του πολίτη. Πρόκειται για ανακλαστικά παλιάς εποχής» προσέθεσε ο υπουργός Πολιτισμού.
  • «Χρόνια τώρα, όταν είναι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση, οι δημοσιογράφοι με εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο περιφερειάρχη και πάντοτε διαψεύδεται παταγωδώς» δήλωσε και ο Χ. Καστανίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Share |