Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στην ΕΡΤ

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η νέα κυβέρνηση είναι να περάσει τις αρμοδιότητες της Δημόσιας τηλεόρασης και του ΑΠΕ στα χέρια του Πρωθυπουργού. Το γεγονός αυτό έφερε σωρεία διαμαρτυριών αλλά και κριτικής μέσω των social media.

Το βράδυ της Τρίτης δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ζητήθηκαν οι παραιτήσεις όλου του ΔΣ της ΕΡΤ σηματοδοτώντας σημαντικές εξελίξεις στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Λίγα λεπτά αργότερα γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του Διευθύνοντος συμβούλου Γιάννη Δρόσου αλλά και του επικεφαλής του ΑΠΕ Μιχάλη Ψύλλου.

Ωστόσο οι παραιτήσεις δεν σταματούν εδώ.

Όπως αναφέρει το typologies.gr την παραίτησή του έθεσε και ο Λευτέρης Αρβανίτης δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι αναμένεται και η παραίτηση του προέδρου Χρήστου Λεοντή.

Αν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί τότε τα τρία από έξι μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο θα έχουν παραιτηθεί, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και συνέχεια. Από το Μαξίμου πάντως τονίζεται ότι ουδέποτε ζητήθηκαν παραιτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην άμεση εκλογή νέου ΔΣ στη δημόσια τηλεόραση και μάλιστα πριν κλείσει η Βουλή για τις ολιγοήμερες διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

dailymedia.gr

Share |