Συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον Β. Κικίλια με θέμα την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας

Οι προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας στη χώρα και οι τρόποι συνεργασίας προς αυτή την κατεύθυνση, βρέθηκαν στον επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας ΕΛΙΤΟΥΡ Γιώργου Πατούλη, παρουσία και των μελών του ΔΣ της ΕΛΙΤΟΥΡ.

Ο κύριος Κικίλιας καλωσόρισε θερμά τον κ. Πατούλη και εξήρε τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού Υγείας, μέσα από σημαντικές δράσεις που δρομολόγησε στην χώρα μας και διεθνώς, αλλά και στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της Ελληνικής ομογένειας προς την κοινή στόχευση.

“Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα καλύτερο από τον τουρισμό υγείας, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί έτσι ώστε να συμβάλλει ικανά για να αναστραφούν οι τραυματικές επιπτώσεις της εθνικής κρίσης στην Υγεία της χώρας, επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.

Γ. Πατούλης: Όλοι μαζί μπορούμε να απογειώσουμε τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής εστίασε στην ανάγκη διυπουργικής συνεργασίας της ΕΛΙΤΟΥΡ με το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Υγείας ώστε σύντομα να ολοκληρωθούν αποτελεσματικά και ουσιαστικά βήματα που θα αναδείξουν την υπεραξία του Τουρισμού Υγείας για την Ελλάδα.

«Ζούμε στην χώρα που γεννήθηκε η Ιπποκράτεια θεώρηση και αυτό το brand name οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε και να το μεταλαμπαδεύσουμε. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα όπως είναι η υψηλή ποιότητα ιατρικού προσωπικού αλλά και οι υποδομές, και να

απογειώσουμε τις δυνατότητες μας σε αυτόν τον τομέα» ανέφερε. Όπως τόνισε, αν και δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή για την πορεία και τα δεδομένα που αφορούν τον Τουρισμό Υγείας της χώρας, πολλοί τομείς του ελληνικού Τουρισμού Υγείας εξελίσσονται με ραγδαία αύξηση, όπως η Αναπαραγωγική Ιατρική της χώρας μας που κατέχει ήδη την 5η θέση στον Ιατρικό Τουρισμό του κόσμου.

Ο κύριος Πατούλης ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας πως η διαβούλευση με το Υπουργείο Τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει με την πρόσφατη συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΙΤΟΥΡ με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, κατά την οποία αποφασίστηκε να συσταθεί μία κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και της ΕΛΙΤΟΥΡ, με στόχο τη διαμόρφωση ενός πλαισίου προτάσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο περιέγραψε στον κ. Κικίλια την δυναμική του Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας, ΕΛΙΤΟΥΡ, και τις δυνατότητες που έχει να συμβάλει με την τεχνογνωσία ,την εμπειρία και την διεθνή αξιοπιστία των μελών του Συμβουλίου στην διεθνή αγορά Τουρισμού Υγείας.

«Ο κοινός μας στόχος είναι να διαμορφώσουμε την αναπτυξιακή προοπτική και δυναμική για την διόρθωση των στρεβλώσεων, στο πολύ βασανισμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας της Ελλάδος, ΕΛΙΤΟΥΡ, κομίζει πολύτιμες δυνατότητες για τη συμβολή του στη δημιουργία πλαισίου υλοποίησης και προώθησης μιας εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό Υγείας» σημείωσε και χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευνοϊκή τη συγκυρία ότι στο τιμόνι του υπουργείου βρίσκεται μία εμπνευσμένη πολιτική ηγεσία. «Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική, Περιφέρεια Υγείας, Ευεξίας και Ευζωίας για τους πολίτες της», ανέφερε.

Ο Υπουργός Υγείας συμφώνησε ότι η δημιουργία πλαισίου για τη θεσμική θωράκιση του τομέα του Τουρισμού Υγείας, την χάραξη και την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής, είναι τα βήματα που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του τομέα.

Τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΙΤΟΥΡ παρουσίασαν στον Υπουργό Υγείας τις δραστηριότητές τους, διατυπώνοντας και κάποια από τα εξειδικευμένα αιτήματα, ανάμεσά τους, την ανάγκη κατοχύρωσης διαδικασίας για την αδειοδότηση για την δημιουργία μονάδων ημερήσιας νοσηλείας καθώς και το αίτημα για την μείωση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες Υγείας, που εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα για την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας, στην προσέλκυση διεθνών ασθενών.

Στην σύσκεψη από πλευράς της ΕΛΙΤΟΥΡ μετείχαν ο Γ.Γ. κ. Πέτρος Μαμαλάκης, Ιδρυτής του Vitabooking.com, ο καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης και Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, ο Γιώργος Κακουλίδης, Σύμβουλος Διοίκησης της Οpen Ηealth Αlliance, η Βάκυ Πάκα, Διευθύντρια International Marketing του Ομίλου Euromedica, η Ηλέκτρα Παπαζάχου, Νομικός Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, ο Γιώργος Σώρας, International Network Manager Ομίλου Υγεία, ο Χριστόφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος-Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Οργανισμού IQ Dermatology & Cosmetic Surgery και η Αγγελική Κατσάπη, Τομεάρχης Πιστοποιήσεων ΕΛΙΤΟΥΡ

Share |