Συγκινεί Δανάη Μπάρκα με τα λόγια της κατά του ρατσισμού

Το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ υπερηφάνειας της Αθήνας (Athens Pride) στην πλατεία Συντάγματος. Η παρέλαση ξεκίνησε στις 7 μ.μ. και το σλόγκαν του Athens Pride 2018 ήταν «Παρούσα». Πολλοί εκπρόσωποι της εγχώριας σόουμπιζ βρέθηκαν εκεί, ενώ όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσα από τα social media,

Η ηθοποιός Δανάη Μπάρκα, κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, ανάρτησε με αφορμή το Athens Pride, μιλώντας για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤ κοινότητας και τον ρατσισμό που βιώνουν στην ζωή τους οι ομοφυλόφιλοι, ένα κείμενο στο instagram της.

Διαβάστε όσα έγραψε:

«Δεν ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι ομοφυλόφιλη. Δεν ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι ετεροφυλόφιλη. Ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που δύο από τις βασικές μου ανάγκες είναι η αγάπη και η ελευθερία. Η αγάπη για τον εαυτό μου και η αγάπη για τους ανθρώπους που επιλέγω να έχω στη ζωή. Η ελευθερία να μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, και η ελευθερία να μπορώ να αγαπάω αυτούς που εγώ θέλω. Αν έχω αυτά είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ένας χαρούμενος δημιουργικός και παραγωγικός άνθρωπος για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την κοινωνία στην οποία ανήκω. Ο κόσμος δεν πρέπει να αλλάξει το χαμόγελο μου αλλά το χαμόγελο μου ίσως και να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Ας αλλάξουμε τον κόσμο λοιπόν, και ας σκεφτόμαστε με περισσότερη ευαισθησία και λιγότερη κακεντρέχεια», έγραψε, μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα ηθοποιός.

 

Share |