Συγγενείς καρφώνουν συγγενείς στην εφορία!

Το φορο-κάρφωμα πάει σύννεφο! Συγγενείς καταγγέλλουν συγγενείς, γείτονες τους γείτονες, συνέταιροι συνεταίρους και πάει λέγοντας. Σύμφωνα με ρεπορταζ της εφημερίδας "το Βήμα", 17.948 καταγγελίες έχουν γίνει από πολίτες στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ορισμένες καταγγελίες συνοδεύονται από στοιχεία και έγγραφα, όπως αριθμοί συμβολαίων, αριθμοί πινακίδων πολυτελών αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με το ΣΔΟΕ το 20% των καταγγελιών αυτών έχουν βάση και έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Βέβαια, σε πολλές καταγγελίες το κίνητρο είναι ο φθόνος, οικογενειακές και επαγγελματικές διαφορές, κληρονομικά κλπ.

Πιο ιδιόμορφη καταγγελία ήταν ενός επιχειρηματία, ο οποίος ...κάρφωσε την εταιρία του! Συγκεκριμένα, απουσίαζε στο εξωτερικό και ζήτησε να ελεγθούν οι πράξεις των αντικαταστών του. Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει σε βάρος γιατρών όχι μόνο για φακελάκι, αλλά και για να ελεγθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Απίστευτο: Ιδιοκτήτης ζήτησε μαύρα λεφτά για ενοίκιο από το ΔΝΤ

Προτού οι άνθρωποι του ΔΝΤ νοικιάσουν το διαμέρισμα απέναντι από την Ακρόπολη, εξέτασαν και άλλα διαμερίσματα. Ενα απο αυτά ήταν στο κέντροτ της Αθήνας. Κατά τη διαπραγμάτευση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, ο οποίος προφανώς δεν τους γνώριζε, τους πρότεινε να τους δίνει απόδειξη μόνο για το μισό ενοίκιο!

 

Πηγή: nooz.gr

Share |