Στο σφυρί η αυτοκρατορία του Pierre Cardin

Υστερα από έξι και πλέον δεκαετίες στον χώρο της μόδας, ο Pierre Cardin πουλάει τον οίκο του. Ο Ιταλός σχεδιαστής, που έκανε καριέρα στη Γαλλία, αποφάσισε να πουλήσει την αυτοκρατορία του, ώστε να συνεχίσει να υφίσταται και ύστερα από εκείνον. Οσο για το ποσό που ζητάει, αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

«Θέλω να πουλήσω τώρα», δήλωσε ο Καρντέν, ο οποίος δεν έχει κληρονόμους. Μιλώντας στην εφημερίδα "Wall Street Journal" απέδειξε πως είναι μετρ και στην αυτογνωσία.

«Γνωρίζω ότι ύστερα από λίγα χρόνια δεν θα είμαι εδώ, αλλά το δημιούργημά μου πρέπει να συνεχίσει να ζει. Θα το πουλήσω βάζοντας έναν όρο μόνο στο πωλητήριο: Θέλω να παραμείνω ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας. Αυτό θα συμβάλει στη φήμη του εμπορικού σήματος».

Οι ιδικοί του χώρου, ωστόσο, σύμφωνα με την Espresso, θεωρούν υπερβολικά υψηλό το ποσό που ζητάει ο διάσημος σχεδιαστής. Το εμπορικό σήμα, αναφέρει η οικονομική εφημερίδα, είναι πια «φάντασμα» αυτού που ήταν κάποτε ο οίκος Pierre Cardin.
 
Η τελευταία επίδειξη υψηλής ραπτικής του οίκου, που διοργανώθηκε πέρυσι στο Παρίσι, δεν είχε προσελκύσει κανέναν μεγαλοεκδότη περιοδικού μόδας ή κάποιον σημαντικό αγοραστή.

Ο Καρντέν, ο οποίος βεβαιώνει ότι ασχολείται προσωπικά με τα οικονομικά του οίκου του, δήλωσε ότι έχει ήδη συναντηθεί τρεις φορές με Βρετανό επενδυτή, καθώς επίσης με Κινέζους και Αμερικανούς.

Share |