Στηβ Ντούζος: Η συγκλονιστική εξομολόγησή του!

Γύρισε στη ζωή από τη δύναμη της αγάπης της γυναίκας του! Ο Στηβ Ντούζος δεν μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε με την υγεία του. Τριάντα μέρες ήταν σε κώμα και μόνο η γυναίκα του πίστευε ότι θα σωθεί. «Η επιμονή της γυναίκας μου και η αγάπη της με έσωσαν…» εξομολογείται ο ίδιος στην «Espresso».
  
Πριν από μερικούς μήνες ο Στηβ Ντούζος, που αγαπήσαμε από τον ρόλο του Μπίλια στην ταινία της δεκαετίας του '80 «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», πέρασε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. Ο ηθοποιός έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο, αλλά όπως ισχυρίζεται ο ίδιος «είναι ροκ και Μανιάτης και δεν καταλαβαίνει από τέτοια».

Ο Στηβ μπήκε σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθεί σε στεφανιαιογραφία λόγω ενοχλήσεων που αισθανόταν στην καρδιά. Στη διάρκεια της εξέτασης οι γιατροί αντιλήφθηκαν ενδείξεις οι οποίες παρέπεμπαν στα κύρια χαρακτηριστικά των «εγκεφαλικά νεκρών» ασθενών, που βρίσκονται σε βαθύ απνοϊκό κώμα. «Πήγα για μια προληπτική εξέταση και βρέθηκα στην Εντατική! Λαχάνιαζα πολύ εύκολα, δεν κοιμόμουνα καλά και νόμιζα ότι το πρόβλημα ήταν στην καρδιά, γιατί στο παρελθόν είχα περάσει ένα έμφραγμα. Τελικά η αιτία ήταν στους πνεύμονες, και πάνω στην εξέταση με χάσανε από αναπνευστική ανεπάρκεια. Από εκείνη τη στιγμή και μετά έχασα την επαφή με το περιβάλλον, αφού έπεσα σε κώμα για τριάντα ημέρες περίπου…» εξομολογείται ο ίδιος στην «Espresso».

Οσο καιρό ήταν σε κώμα, οι δικοί του άνθρωποι είχαν ενημερωθεί από τους θεράποντες γιατρούς του ότι σύντομα θα επέλθει το μοιραίο… Μάλιστα, είχαν προετοιμάσει και τα παιδιά του για το χειρότερο, ενώ στη σύζυγό του είχαν συστήσει να αρχίσει να τα παρακολουθεί ψυχολόγος. «Οι γιατροί είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά και ακόμα και στα παιδιά μου είχαν πει “τον μπαμπά θα τον χάσουμε”» συνεχίζει ο ηθοποιός.

«Οσο καιρό ήμουν σε κώμα είχα παραισθήσεις. Εβλεπα ότι ήμουν σε ένα τρένο και με είχαν απαγάγει. Ευτυχώς έπεσα σε καλούς γιατρούς και μαζί με την επιμονή της γυναίκας μου, που έλεγε σε όλους “δεν θα πεθάνει ο άντρας μου”, ξεπέρασα το κώμα και επανήλθα. Βέβαια, τα προβλήματα δεν ξεπεράστηκαν αμέσως. Ημουν παράλυτος για ένα μήνα και με τραχειοτομή. Ομως, η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω από τέτοια. Είμαι Μανιάτης και ροκάς!»

ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ
Εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ο Στηβ Ντούζος είναι παντρεμένος με την Αννα-Μαρία και έχει αποκτήσει μαζί της δύο παιδιά, τον εννιάχρονο Ανδρέα και την εντεκάχρονη Αρτεμισία. Για τη γυναίκα του έχει να πει τα καλύτερα λόγια, αφού είναι πάντα ερωτευμένος μαζί της. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, η λατρεμένη του σύζυγος ήταν εκείνη που επέμενε από την αρχή της μεγάλης του περιπέτειας ότι όλα θα πάνε καλά: «Η Αννα-Μαρία φώναζε σε όλους “ο άντρας μου δεν θα πεθάνει”. Και το πίστευε! Η επιμονή της και η σωστή συνεργασία της με τους κατάλληλους γιατρούς μού έσωσαν τη ζωή…»

Τα τελευταία χρόνια ο Στηβ Ντούζος ασχολούνταν με τα tattoo. «Ηθελα να κάνω tattoo μόνο σε ώριμους, όχι σε πιτσιρίκια. Για μένα δεν πρέπει να βαράνε tattoo άτομα που είναι κάτω από είκοσι πέντε χρόνων. Κι εγώ που τα έκανα στα δεκατρία μου το έχω μετανιώσει… Τώρα το μόνο που με ευχαριστεί να κάνω είναι το να μαγειρεύω για τα αγαπημένα του πρόσωπα» αποκαλύπτει ο ίδιος.

Share |