Στάη - Κασιδιάρης: Ο έντονος διάλογος ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων!

«Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε αστυνομία στη θέση της αστυνομίας, δεν είμαστε νεοναζιστική οργάνωση, είμαστε τρίτο κόμμα καταγεγραμμένο και είμαστε ανερχόμενη πολιτική δύναμη», υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης σε έντονο ύφος αλλά όταν η Έλλη Στάη του έκανε παρατήρηση ρωτώντας τον «Θέλετε να μιλήσουμε με ευγένεια;» της απάντησε σχετικά ήρεμα: «Σας σέβομαι απόλυτα, είμαι ευγενέστατος απέναντί σας».

Στην παρατήρηση της Έλλης Στάη ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής υποκατέστησαν την ΕΛΑΣ και τις επίσημες κρατικές αρχές ο βουλευτής απάντησε: «Δεν τίθεται θέμα αντιποιήσεως αρχής». «Είδα να τα σπάτε», σχολίασε η δημοσιογράφος και ο βουλευτής απάντησε: «Αναποδογύρισαν κάποιοι πάγκοι, ας σταματήσει το ελληνικό κράτος να κάνει πλάτες στους λαθρομετανάστες»… «Αυτή ήταν μια εικόνα βίας. Αυτός είναι ο τρόπος να αντιμετωπίσετε την ανάγκη για νομιμότητα, η βία; Γιατί επιλέγετε τη βία;», ήταν το επόμενο ερώτημα και η απάντηση σε ανάλογο ύφος: «Δεν επιλέγουμε τη βία. Οι ίδιοι που αυτοπαρουσιάζονται σαν αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν επιτεθεί σε Έλληνες», συνέχισε ο βουλευτής ο οποίος στο ερώτημα αν η Χρυσή Αυγή θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο με παράνομους Έλληνες μικροπωλητές απάντησε: «Δεν υπάρχουν παράνομοι Έλληνες μικροπωλητές».

Όταν η Έλλη Στάη ρώτησε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής εάν θα συνεχίσουν τις πράξεις αυτοδικίας, η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα το αναγνωρίζει και το σύνταγμα των Ελλήνων. Δεν θα καταργήσουμε και το Σύνταγμα!».

Γράφει ο Χάρης Λεμπιδάκης

Share |