Στα τέλη Οκτωβρίου στις αίθουσες οι βραβευμένες "Άλπεις" του Λάνθιμου!

Πανηγυρίζει από χθες βράδυ η ελληνική κινηματογραφική οικογένεια, καθώς το νεαρό μέλος της, ο Γιώργος Λάνθιμος, δείχνει να αποκαθιστά τη φήμη του ελληνικού κινηματογράφου σε διεθνές επίπεδο, αποσπώντας αυτή τη φορά το βραβείο του καλύτερου σεναρίου για την ταινία του «Άλπεις», στην 68η Μόστρα της Βενετίας.

Πρόκειται για μία «φεστιβαλική» ταινία, που κατάφερε να προκαλέσει τόσο θετικά, όσο και αρνητικά σχόλια (κυρίως από το κοινό) μετά την προβολή της στη Βενετία. Οι «Άλπεις», ωστόσο, φαίνεται πως δεν άφησαν αδιάφορη την κριτική επιτροπή της 68ης Μόστρας, που είχε πρόεδρο τον σκηνοθέτη του «Μαύρου Κύκνου» Ντάρεν Αρανόφσκι.

Οι «Άλπεις» αφηγούνται την ιστορία μιας νυχτερινής νοσηλεύτριας, που εργάζεται στην ομώνυμη της ταινίας εταιρεία, η οποία έναντι χρηματικής αμοιβής προσφέρει αντικαταστάτες νεκρών αγαπημένων προσώπων στους πονεμένους συγγενείς τους. Πρωταγωνιστεί η Αγγελική Παπούλια (η μία από τις δύο αδελφές του «Κυνόδοντα»), ενώ συμμετέχει και η Αριάν Λαμπέντ («Αttenberg»).

Σημειώνεται ότι η ταινία δεν εθεωρείτο από τα φαβορί του φετινού φεστιβάλ. Μάλιστα, το κινηματογραφικό περιοδικό «Variety» δεν την περιελάμβανε καν μέσα στους τίτλους ταινιών του φετινού διαγωνιστικού προγράμματος.

Οι «Άλπεις» θα βγουν στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στα τέλη Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η ταινία θα «ταξιδέψει» στο Φεστιβάλ του Τορόντο, που έχει ξεκινήσει από τις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 του μηνός.

real.gr

Share |