Σοκαρισμένη η χώρα από την τραγωδία στη Λάρισα - Δείτε video από τις αντιδράσεις των πολιτών

Θλίψη και συγκίνηση στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο άδικος χαμός των δύο παιδιών από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν, το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνοικία Φιλιππούπολη της Λάρισας. Σύμφωνα με τους γείτονες πρόκειται για δύο φοιτητές φτωχών οικογενειών οι οποίοι αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα και σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού που διέμεναν, δεν διέθεταν χρήματα για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης και χρησιμοποιούσαν τον μαγκάλι για να ζεσταθούν.

Η ασύλληπτη υπόθεση έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με την κοινωνία της Λάρισας να παραμένει σοκαρισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Οι δύο νεαροί μαζί με τρεις συμφοιτητές τους είχαν ανάψει ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι μέσα στο διαμέρισμα τους με αποτέλεσμα να εισπνεύσουν μονοξείδιο του άνθρακα και να χάσουν τη ζωή τους. Οι φοιτητές παρέμειναν μέσα στο διαμέρισμα με τις αναθυμιάσεις για πάνω από 12 ώρες, ενώ οι δύο από τους πέντε φίλους ήταν ήδη νεκροί όταν τους παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Από τους τρεις σοβαρά τραυματίες, ο ένας έχει μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου του χορηγείται οξυγόνο. Η κατάσταση των άλλων δύο χαρακτηρίζεται σταθερή – έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο – αλλά κρίσιμη αφού δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έχουν προκληθεί βλάβες στον εγκέφαλο.

Οι πέντε φοιτητές βρέθηκαν αναίσθητοι από μία φίλη τους, η οποία τους αναζητούσε και ανήσυχη ζήτησε από την σπιτονοκυρά του σπιτιού να τη βοηθήσει.

Πορείες στη Λάρισα, στη μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών

 

Με αναμμένα κεριά και κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι τραγωδία – Είναι δολοφονία» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα πορεία στη Λάρισα, στη μνήμη των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ, που έχασαν τη ζωή τους.

 

 

Στην πορεία συμμετείχαν συμφοιτητές, απλοί πολίτες, κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ μ-λ), ενώ την προγραμματισμένη συνεδρίασή του διέκοψε και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με πρόταση του επικεφαλής της παράταξης “Ενωτική Πρωτοβουλία”, κι ακολούθησε την πομπή. Την ίδια ώρα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας πραγματοποίησαν η Κεντρική Λαϊκή Επιτροπή Ν. Λάρισας, φοιτητές του ΜΑΣ και μέλη του ΠΑΜΕ, της οποίας ακολούθησε ξεχωριστή πορεία στο κέντρο της πόλης.

 

Πηγή: real.gr

Share |