Το σεξ μπορεί να δώσει μεγάλη διάρκεια σε ένα γάμο!

Το σεξ από τη μια μπορεί να δώσει μεγάλη διάρκεια σε ένα γάμο και να ενδυναμώσει τα θεμέλιά του, ενώ από την άλλη η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει στο χωρισμό σε λιγότερο από ένα χρόνο. Έρευνες δείχνουν πως πάνω από το 15% των ζευγαριών αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική ζωή του έγγαμου βίου τους τα οποία ξεκινούν με την απομάκρυνση των δύο συντρόφων και κορυφώνονται με την εντελώς διαφορετική όρεξή τους για σεξ, όταν, δηλαδή, ο ένας από τους δυο ζητά πολύ τη σωματική επαφή που του λείπει, ενώ το άλλο του μισό νιώθει ότι πιέζεται.

Τα προβλήματα στο σεξ οφείλονται κυρίως σε στυτική δυσλειτουργία, χρήση φαρμάκων, αταίριαστα επίπεδα σεξουαλικής λίμπιντο, θυμό, απιστία, ψυχολογικά αίτια, επιλόχεια κατάθλιψη, κούραση κ. ο. κ. και οι βασικοί τρόποι για να επιλυθούν είναι μια διαδικασία προσέγγισης πέντε σταδίων.

Αναγνωρίστε τα σημάδια της απουσίας σεξ στο γάμο. Κάνετε σεξ όσο συχνά θέλετε; Ο σύντροφός σας μήπως επιθυμεί πιο συχνά; Νιώθετε σεξουαλική επιθυμία;

Συζητήστε με το σύζυγό σας ανοιχτά για τα προβλήματα της κοινής σεξουαλικής σας ζωής. Αν διακρίνατε κάποια προβλήματα, πρέπει οπωσδήποτε να τα μοιραστείτε μαζί του και να τα κουβεντιάσετε ανοιχτά.

Αποδεχτείτε ότι έχετε πρόβλημα. Μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να σταματήσετε να εθελοτυφλείτε και να αντιληφθείτε την πραγματικότητα ως έχει.

Αναζωπυρώστε τη σεξουαλική σας ζωή. Προτείνετέ του τρόπους για να ξαναφουντώσει το πάθος και ζητήστε του να είναι πιο ειλικρινής στο τι του αρέσει και τι όχι.

Επισκεφτείτε ένα σύμβουλο γάμου. Είναι πολύ σημαντικό να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία σύμβουλο γάμου που ασχολείται κυρίως με θέματα σεξουαλικής υγείας για να σας βοηθήσει.

Αν παρόλα αυτά ο καλός σας πιστεύει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σεξουαλική σας ζωή, πρέπει να αναλογιστείτε πόσο σημαντικό είναι για εσάς και αν θέλετε να παραμείνετε σε έναν γάμο χωρίς σεξ.
queen.gr

Share |