Σε «τεντωμένο σχοινί» η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής λόγω των αθρόων εισβολών τρίτων

Παρακαλούμε, απαντήστε όλα τα ανωτέρω ερωτήματα, διότι οι γιατροί μας είναι επιστήμονες και ως τώρα είχαν το νόμιμο δικαίωμα να ασκούν σε επιστημονικό και όχι σε λογιστικό πλαίσιο το λειτούργημα τους προς την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι ο ΙΣΑ είναι υπερ του εξορθολογισμού της Υγείας και της ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Όμως το κόστος αυτό πρέπει να προσδιορίζεται εξατομικευμένα βάσει των αναγκών και του όφελους του κάθε ασθενή πολίτη.

Δεκάδες άτομα εισήλθαν για ακόμη μια φορά, από νωρίς το πρωί στον ΧΥΤΑ, για να περισυλλέξουν αντικείμενα ανάμεσα στα απορρίμματα, προκαλώντας την προσωρινή διακοπή των εργασιών υγειονομικής ταφής, αφού υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων.

Παράλληλα, δεν δίστασαν να εκφοβίσουν και να κινηθούν απειλητικά σε βάρος εργαζομένων του Συνδέσμου, που εκείνη την ώρα απασχολούνταν στο ημερήσιο μέτωπο. Ο ΧΥΤΑ ξανάνοιξε το μεσημέρι ύστερα από παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης που είχε κληθεί εν τω μεταξύ.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι «Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Έχω προειδοποιήσει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα, ότι, αν δεν παρέμβει άμεσα και αποτελεσματικά η ΕΛΑΣ, θα θρηνήσουμε θύματα. Ο ΧΥΤΑ είναι δημόσιος χώρος και η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τη λειτουργία του από τα άτομα αυτά που τον λυμαίνονται εδώ και χρόνια».

Share |