Σαν τα μάτια σας!

Τα μάτια λένε ότι είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας! Για αυτό κι εμείς πρέπει να τα φροντίζουμε ώστε να μπορούν να μας αντιπροσωπεύουν επάξια για πολλά πολλά χρόνια! Άλλωστε τα…κουρασμένα μάτια ή αυτά με τις πρώτες ρυτίδες πρά το νεαρό της ηλικίας, προδίδουν τις συνήθειές μας που σίγουρα δεν σχετίζονται με την τακτική φροντίδα τους.

Το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο στην περιοχή γύρω από τα μάτια γι’ αυτό και εμφανίζει πρώτο τα σημάδια του χρόνου… Η απάντηση έρχεται απ’ τις μεγάλες κοσμετολογικές εταιρίες που κάθε τόσο μας προτείνουν επαναστατικά προϊόντα, αλλά κι απ’ τα χειρουργεία … Διαλέγεται και παίρνετε! Στην ηλικία των 20, η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι λεία και δροσερή. Το γίνεται όμως, με το πέρασμα των χρόνων; Δυστυχώς, χάνει την «φρεσκάδα» της και δίνει τη θέση της στις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τις σακούλες. Κι όμως, σήμερα τα «σημάδια» αυτά αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

Πρώτα πρώτα με τα θαυματουργά προϊόντα που μας προσφέρουν οι εταιρείες καλλυντικών και δεύτερον, όταν πια το πρόβλημα δεν είναι εύκολα ανατρέψιμο, με την πλαστική χειρουργική. Γιατί όμως η περιοχή των ματιών είναι τόσο ευαίσθητη; Απλά, γιατί είναι μια περιοχή με ελάχιστο υποδόριο πίλος, εξαιρετικά μαλακούς ιστούς και τους πιο λεπτούς μυς του ανθρώπινου σώματος. Γι’ αυτό και η πρώτη στο πρόσωπο που παρουσιάζει προβλήματα και μάλιστα ακόμη και σε νεαρές ηλικίες. Υπολογίζεται, ότι τα βλέφαρα ανεβοκατεβαίνουν 6.000 έως 10.000 φορές την ημέρα! Οπότε καταλαβαίνεται, σε τι βαθμό καταπονείται η ευαίσθητη αυτή περιοχή του προσώπου.

Επιπλέον, ο ήλιος, ο άνεμος, η κατανάλωση αλατιού, οι πολλές ώρες εργασίας, το ξενύχτι, οι εκφράσεις των συναισθημάτων, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι αλλεργίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση του αισθητικού προβλήματος.

Στην αγορά κυκλοφορεί πληθώρα προϊόντων που σκοπό έχουν να προστατεύσουν και κυρίως, να ενυδατώσουν το δέρμα των ματιών, προλαμβάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την εμφάνιση των αντιαισθητικών ρυτίδων. Τα οξέα φρούτων και το γλυκολικό οξύ από τη Βραζιλία είναι, επίσης πολύ χρήσιμα για τη θεραπεία των ρυτίδων γύρω από τα μάτια. Έτσι λοιπόν από την ηλικία των 20 και μετά δεν έχετε να χάσετε αλλά μόνο να κερδίσετε και να επιβραβευτείτε στο μέλλον αν χρησιμοποιείτε μια καλή κρέμα ματιών!

Share |