"Ριζική ανανέωση" το μήνυμα του Γιάννη Μίχα

Με χαρακτηριστικό του συνδυασμού του τη ριζική ανανέωση, παρουσίασε σήμερα σε έναν χώρο συμβολικό για την πόλη και την ιστορία της, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας, την πλειονότητα των υποψηφίων Συμβούλων του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας.

          Οι επιλογές των προσώπων του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» αποτελούν όπως τόνισε ο κ. Μίχας «ένα πρώτο δείγμα γραφής του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη συμφωνία μας με τους Πειραιώτες και δεσμευόμαστε για την τήρησή της».
          Πειραιάς Πολιτών, σημαίνει παράταξη ανοιχτή στην τοπική κοινωνίακαι αντιπροσωπευτική της σύνθεσής της, της διαστρωμάτωσής της, των τάσεών της, των ευαισθησιών της.
          Καθαρή Συμφωνία, σημαίνει τήρηση των δεσμεύσεών μας για ριζική ανανέωση, ποιοτική αναβάθμιση, ενωτική διάθεση, δημιουργική σύνθεση της γνώσης με την εμπειρία, της κοινωνικής προσφοράς με την επαγγελματική κατάρτιση και την πραγματική ικανότητα αυτών που αύριο θα κληθούν να υπηρετήσουν με συνέπεια τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της. Να πραγματοποιήσουν τα οράματά τους, να μη διαψεύσουν τις προσδοκίες τους.
          Ο κ. Μίχας σημείωσε ακόμη ότι η ψήφος και η προτίμηση των πολιτών σε αυτές τις εκλογές έχει βαρύνουσα σημασία. Όχι μόνο γιατί φέρουν την ευθύνη των επιλογών των εκπροσώπων τους. Αλλά και γιατί οι εκπρόσωποί τους αυτή τη φορά θα φέρουν το βάρος της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη, που μετατρέπει το Διαμέρισμα σε δημοτική ενότητα και τη δημοτική ενότητα σε ένα τοπικό δημαρχείο της περιοχής, που θα επιβεβαιώνει καθημερινά στην πράξη ότι ο Δήμος είναι πραγματικά και αποτελεσματικά ο κοντινότερος στον πολίτη και τα προβλήματά του θεσμός.
          Tην εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδας κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, η οποία αναφέρθηκε στην εποικοδομητική συνεργασία που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια με τον Γιάννη Μίχα και τη Νομαρχία Πειραιά ευχόμενη παράλληλα κάθε επιτυχία στον συνδυασμό του.
         
Ο Συνδυασμός «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» υπό το πρίσμα των αριθμών :
 • Παρουσιάστηκαν οι 117 από τους 139 υποψηφίους για το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και για τα Συμβούλια των 5 Δημοτικών Κοινοτήτων του Πειραιά (πρ. Διαμερισματικοί). Ειδικότερα παρουσιάστηκαν οι 66 από τους 75 υποψηφίους για το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και οι 51 από τους 64 υποψήφιοι για τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων.
 • Χαρακτηριστικό γνώρισμα του ψηφοδελτίου είναι η ριζική ανανέωση που σε επίπεδο υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων φθάνει στο 94%.
 • Σε επίπεδο υποψηφίων Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων (πρ. Διαμερισμάτων) η ανανέωση φθάνει στο 63 %.
 • Στο ψηφοδέλτιο οι άνδρες κατέχουν το 62 % και το υπόλοιπο 38 % είναι γυναίκες.
 • Ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι τα 45 έτη.
 • Οι υποψήφιοι των ηλικιών από 20 έως 40 ετών αποτελούν το 40 % του ψηφοδελτίου  
          Βασικό στοιχείο που διακρίνει τον Συνδυασμό «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» είναι η αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από όλα τα στρώματα της κοινωνίας :
 • Το 35,6 % των υποψηφίων είναι ελεύθεροι Επαγγελματίες, Επιχειρηματίες, Οικονομολόγοι, εργαζόμενοι στον Ασφαλιστικό Κλάδο.
 • Το 30,8 % είναι Πανεπιστημιακοί, Εκπαιδευτικοί, Ιατροί, Δικηγόροι, Πολιτικοί Μηχανικοί, Τραπεζικοί.
 • Το 33,6 % είναι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, αθλητές, καλλιτέχνες, εικαστικοί, άνθρωποι με συμμετοχή στα κοινά, με ενεργό δράση ο καθένας στο μετερίζι του.
 • Από τον καλλιτεχνικό χώρο ξεχωρίζουν τα ονόματα των ερμηνευτριών Πόπης Αστεριάδη, Αναστασίας Μουτσάτσου και Πένυς Ξενάκη. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η εικαστικός Βιολέτα Γεράνη.
 • Επίσης στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν και δύο αλλοεθνείς συμπολίτες μας, ο κ. Μοχάμεντ Χαντάντ από την Ιορδανία, ιατρός – ουρολόγος και ο κ. Ρίτσαρντ Γκρούντα επιχειρηματίας από την Πολωνία και πρόεδρος της Ένωσης Πολωνών στην Ελλάδα.
         
Share |