Ψάχνετε απόλαυση σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής;

Η ανάγκη για την επιστροφή σε ένα υγιεινό μοντέλο τρόπου ζωής γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Τα περιστατικά χρόνιων νοσημάτων που σχετίζονται με την κακή διατροφή, την καθιστική ζωή και το στρες, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, το μεταβολικό σύνδρομο αυξάνονται ραγδαία, ήδη από τις ηλικίες των 40 ετών και πάνω. Μαζί τους, μειώνεται το προσδόκιμο επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι δαπάνες υγείας.

Αν και πολλοί από εσάς έχετε συνειδητοποιήσει την ανάγκη για στροφή σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ωστόσο πολλοί παραπονιέστε ότι αυτό δε συνάδει με την απόλαυση. Κι’ όμως, η ισορροπημένη διατροφή και η δραστήρια καθημερινότητα μπορούν να είναι απολαυστικά με τους κατάλληλους χειρισμούς! Παρακάτω θα σας προτείνω τρόπους, ώστε να στραφείτε σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής χωρίς να στερηθείτε τις καθημερινές απολαύσεις της ζωής.

Ξεκινώντας από τη διατροφή, το φαγητό είναι μία από τις απολαύσεις της καθημερινότητάς μας και συνοδεύει πάντοτε τις κοινωνικές συναναστροφές μας. Κρατήστε την γεύση στο φαγητό σας προσέχοντας μερικά κρίσιμα σημεία:

«Ελαφρύνετε» τον τρόπο μαγειρέματός σας. Αποφύγετε τη χρήση βούτυρου και κρέμας γάλακτος και έχετε ως βάση σας το ελαιόλαδο- αυτό δεν σημαίνει ότι και το ελαιόλαδο θα πρέπει να χρησιμοποιείται αλόγιστα.

Αν θέλετε να παρασκευάσετε κάποιο dressing για να συνοδεύσετε το κυρίως πιάτο ή τις σαλάτες σας, προτιμήστε το ελαιόλαδο, το ξύδι μπαλσάμικο και τη μουστάρδα ή γιαούρτι αντί για μαγιονέζα.

Ενισχύστε τη γεύση των φαγητών με μυρωδικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε μάλιστα να φυτέψετε σε γλαστράκια τα δικά σας μυρωδικά. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η ενασχόληση με την κηπουρική βοηθά στην αποβολή του άγχους της καθημερινότητας.

Όταν επιλέγετε άπαχα κρέατα, κρατήστε τα ζουμερά μαγειρεύοντάς τα στην κατσαρόλα ή σε κλειστό σκεύος/ σακούλα στο φούρνο. Φανείτε εγκρατείς στο αλάτι και αντικαταστήστε το μάλιστα με περισσότερα μπαχαρικά – θα εκπλαγείτε με την ποικιλία που θα ανακαλύψετε.

Αντίστοιχα, επιλέξτε γαλακτοκομικά ημίπαχα. Μπορείτε ακόμα να τρώτε κίτρινο τυρί, αρκεί να επιλέξετε χαμηλά λιπαρά. Μόλις 10% είναι το χαμηλότερο ποσοστό σε λιπαρά που μπορεί να περιέχει ένα κίτρινο τυρί κρατώντας όλη την γεύση και την απόλαυση στο καθημερινό γεύμα σας ή συνοδευτικό.

Στις εξόδους για φαγητό δεν χρειάζεται να στερηθείτε τα νόστιμα εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, αρκεί να μην το «παρακάνετε». Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο γίνεται τα τηγανητά φαγητά. Αν τελικά δεν καταφέρετε να συγκρατηθείτε, φροντίστε τις επόμενες ημέρες να είστε πιο εγκρατείς και να αυξήσετε τη σωματική σας δραστηριότητα.

Μη στερείστε τη γλυκιά γεύση φροντίστε να είστε επιλεκτικοί στα γλυκά που επιλέγετε. Το προτιμότερο είναι να παρασκευάζετε εσείς οι ίδιοι τα γλυκά που καταναλώνετε, ώστε να έχετε έλεγχο των υλικών που προσθέτετε. Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι, το ζωικό βούτυρο με φυτική μαργαρίνη ή ελαιόλαδο και προσθέστε κομμάτια φρούτων για να αυξήσετε τη διατροφική αξία των γλυκών.

Η άσκηση είναι ένας επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση της υγείας. Όταν μιλάμε για άσκηση, δεν εννοούμε κατ’ ανάγκη το γυμναστήριο, το οποίο πολλοί βρίσκετε βαρετό, αλλά μια γενικότερη δραστήρια καθημερινότητα.

Επιλέξτε έναν τρόπο άσκησης, ο οποίος θα σας είναι ευχάριστος. Η ενασχόληση με ένα άθλημα ή χόμπι (π.χ. χορός) που αγαπάτε, αυξάνουν τις πιθανότητες να το κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας.

Αν τα οικονομικά σας δεν επιτρέπουν να ασχοληθείτε με κάποια δραστηριότητα που απαιτεί μηνιαία ή ετήσια συνδρομή, μπορείτε να βγείτε για περπάτημα, τρέξιμο ή ποδήλατο με την παρέα σας, να κολυμπήσετε λίγο παραπάνω ή πιο εντατικά απ’ότι πριν, να ασχοληθείτε με την κηπουρική ή να βγείτε ακόμα και για χορό. Συνδυάστε την άσκηση με τη διασκέδαση.

Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό κομμάτι του υγιεινού τρόπου ζωής είναι η διαχείριση του άγχους της καθημερινότητας. Το άγχος για το μέλλον, τα οικονομικά, την επαγγελματική εξέλιξη δεν θα πρέπει να αποτελούν τροχοπέδη για την απόλαυση της καθημερινότητας. Προσπαθείτε να βλέπετε πάντα τη θετική πλευρά των καταστάσεων και να χαίρεστε την κάθε στιγμή.

Συμπερασματικά, ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να συνάδει με την απόλαυση. Δεν χρειάζεται να στερούμαστε, αλλά να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας.

Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι αγάπησαν, τώρα και στην Νίκαια σε 2 σημεία!

Η μεγάλη αλυσίδα Σπιτικού Φαγητού με το Κοινωνικό πρόσωπο άνοιξε ήδη τις πύλες της σε 2 νέα σημεία στη Νίκαια, Πέτρου Ράλλη 210 & Βρυουλών 35

Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι έχουν αγαπήσει ανοίγει συνεχώς σε νέα σημεία για να προσφέρει ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό μόνο από 2,90 ευρώ σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Μετά τις νέες Σπιτικές Κουζίνες στη Γλυφάδα, τη Δάφνη, 2 Σπιτικές Κουζίνες στον Άλιμο, τους Αμπελοκήπους, το Σύνταγμα, στο Γαλάτσι, την Καλλιθέα, την Ηλιούπολη, η Σπιτική Κουζίνα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και στη Νίκαια, σε 2 μάλιστα σημεία: Πέτρου Ράλλη 210 & Βρυουλών 35.

Η απόφαση να ανοίξει η Σπιτική Κουζίνα σε 2 σημεία προήλθε μετά από το μεγάλο αίτημα συμπολιτών μας στη Νίκαια για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση, αφού μεγάλος αριθμός κατοίκων έχει πληγεί από την έντονη οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Στη Νίκαια οι λάτρεις της Σπιτικής Κουζίνας θα μπορούν να απολαύσουν τις κλασικές μερίδες ζεστού φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, νέα προϊόντα όπως αραβικές πίτες, μπαγκέτες και σάντουιτς, αλλά και να απολαύσουν τη νέα υπηρεσία diet με τη βοήθεια της διαιτολόγου της Σπιτικής Κουζίνας, η οποία θα επισκέπτεται εβδομαδιαίως κάθε Σπιτάκι για να εφοδιάζει τους επισκέπτες με τις πιο χρήσιμες διατροφικές συμβουλές.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της οι νέες Σπιτικές Κουζίνες προκάλεσαν ενθουσιασμό σε νέους, οικογενειάρχες, νοικοκυρές, εργένηδες και ηλικιωμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν για διαφορετικούς λόγους και τώρα πλέον έχουν τη λύση τους: την Σπιτική Κουζίνα με διαφορετικό μενού κάθε μέρα μόνο από 2,90 ευρώ.

Οι συνταγές της Σπιτικής Κουζίνας συνάδουν με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος, την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και σπάνιες συνταγές της γιαγιάς του εμπνευστή του οράματος που κρύβεται πίσω από την Σπιτική Κουζίνα.

Η ποικιλία φαγητών είναι μεγάλη και ξεκινάει από γιουβαρλάκια και παστίτσιο μέχρι γιουβέτσι και μακαρόνια με κιμά, κρέας, χειροποίητες πίτες, αλλά ακόμη και καφέ. Τα φαγητά εξαντλούνται καθημερινά και το μενού είναι διαφορετικό ανάλογα την ημέρα.

Τα υλικά είναι αγνά και ολόφρεσκα από Έλληνες προμηθευτές και παραγωγούς και η Σπιτική Κουζίνα φέρει τις πιο γνωστές πιστοποιήσεις. Η μεγάλη αλυσίδα φαγητού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια λόγω της υψηλής ποιότητας, της πιο ανταγωνιστικής τιμής στην αγορά και του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης.

Η Σπιτική Κουζίνα διανύει σήμερα τον 5ο χρόνο λειτουργίας της και στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Η πρωτότυπη αλυσίδα φαγητού ξεκίνησε ως πρόγραμμα σε συνεργασία με δήμους και σταδιακά άρχισε να επεκτείνεται αυτόνομα με στόχο να προσφέρει πιστοποιημένο και φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σε όσους το είχαν ανάγκη.

Ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε πολυάριθμους δήμους και εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν ένα ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σαν να το μαγείρευαν οι ίδιοι.

Η χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία γρήγορα απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους περισσότερους δήμους της Αττικής όλοι μπορούν να ξεχωρίσουν πλέον τα γνωστά σπιτάκια που άλλαξαν τη ζωή μας.

Στην Σπιτική Κουζίνα όλα τα πιάτα κοστίζουν μόνο από 2,90 ευρώ και στόχο έχουν να προσφέρουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ανεξαιρέτως σε όλους μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης.

Η Σπιτική κουζίνα δεν απευθύνεται μόνο στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και σε ανθρώπους της καθημερινότητας που εκτός από χρήμα θέλουν να εξοικονομήσουν και χρόνο.

Καθημερινά προσφέρονται ειδικά γεύματα για διαβητικούς, αλλά και με χαμηλές θερμίδες σε συνεργασία με δίκτυο ειδικών και διαιτολόγων. Όσοι εργάζονται σε περιοχές κοντά σε Σπιτική Κουζίνα θα μπορούν να αξιοποιήσουν και ειδικά πακέτα φαγητού, που έχουν δημιουργηθεί σε ειδική τιμή αποκλειστικά για εργαζομένους που προτιμούν ένα ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο πιάτο στον χώρο εργασίας τους αντί να ανατρέχουν σε λύσεις γρήγορου φαγητού.

Η Σπιτική Κουζίνα ανήκει στον Όμιλο SALAS που έχει μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Σπιτικής Κουζίνας www.spitikikouzina.gr ή την σελίδα στο facebook spitiki kouzina όπου αναρτώνται καθημερινά τα Μενού των φαγητών, νέα και προσφορές ή να καλείτε στο τηλέφωνο 210 9517286.

Η "Σπιτική κουζίνα" έχει δικαίως χαρακτηριστεί η... Κουζίνα με το κοινωνικό πρπσωπο και μπορειτε να τη βρείτε στα εξής σημεία:

Καλλιθέα

Αγίων Πάντων 82
Τηλ.: 210 9575176

Σύνταγμα

Βουλής 7
210 32 55 269

Γαλάτσι

Αγίας Γλυκερίας 11
Τηλ.: 210 9637674

Αμπελόκηπους

Έβρου 54, Ιπποκράτειο Νοσ. Τηλ. 210 3648152

Γλυφάδα

Γούναρη 45
Τηλ: 210 96 37 664

Άλιμος

Θουκυδίδου 44
Τηλ: 210 98 81 296

Κηφισιά

Πλατεία Πλατάνου, Οδός Αδριανού (Έμπροσθέν Άλσους Κηφισιάς)
Τηλ: 213 2007100 – 6984 459686

Δάφνη

Μιλτιάδου 9
Τηλ: 210 97 35 446

Share |