Προ των πυλών της Βεγγάζης ο Καντάφι!

Οπισθοχωρούν οι αντικαθεστωτικοί που υπερασπίζονται τη Βεγγάζη, προπύργιό τους στην ανατολική Λιβύη ενώ, πριν λίγη ώρα, κατέπεσε φλεγόμενο ένα μαχητικό αεροσκάφος , έξω από την πόλη. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, αυτή την ώρα οι δυνάμεις του Μουαμάρ Καντάφι μπάινουν στα δυτικά προάστια της πόλης, κάτω από σφοδρούς βομβαρδισμούς και εκρήξεις.

Την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας εξέφρασε στο διάγγελμα του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

"Οι όροι του ψηφίσματος είναι αδιαπραγμάτευτοι. Ο Καντάφι πρέπει να διαλέξει. Αν δεν τους τηρήσει, τότε θα αναλάβουμε στρατιωτική δράση" τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, δίνοντας τελεσίγραφο στον Λίβυο ηγέτη. "Ο Καντάφι πρέπει να σταματήσει την προέλαση προς τη Βεγγάζη και να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ατζνταμπίγια, τη Μιζουράτα και τη Ζαουίγια. Θα πρέπει να αποκατασταθεί η υδροδότηση, η ηλεκτροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου σε όλες τις ζώνες. Οι κάτοικοι της Λιβύης θα πρέπει να μπορούν να λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια" τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Share |