Πρεμιέρα απόψε για το "Botrini's Project"

Η κουζίνα ενός εστιατορίου είναι ένας χώρος γεμάτος πάθος και ένταση: Εκεί οι άνθρωποι δημιουργούν, συνεργάζονται, διαφωνούν, ενώ αισθάνονται την πίεση του χρόνου και την ανάγκη να εκτελέσουν τη δουλειά τους άψογα, καθημερινά.

Ένα εστιατόριο δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά για πολύ καιρό χωρίς το σωστό μίγμα ανθρώπων.
Η σύνθεση της ομάδας της κουζίνας μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία ή την αποτυχία. Αυτό είναι κάτι το οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο διάσημος σεφ Έκτορας Μποτρίνι καθώς έχει ήδη στήσει δύο επιτυχημένα και πολυβραβευμένα εστιατόρια.

Ο Έκτορας όμως γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι αν ψάξεις προσεκτικά, μπορείς να ανακαλύψεις κρυμμένους θησαυρούς στα πιο αναπάντεχα μέρη: Ανθρώπους που μπορεί να μην έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική κατάρτιση αλλά έχουν το ταλέντο, την αποφασιστικότητα και τον ζήλο να μάθουν και να εξελιχθούν. Το μόνο που χρειάζονται είναι μία ευκαιρία.....

Στη νέα εκπομπή του Alpha, Botrini’s Project, ακολουθούμε τον Έκτορα Μποτρίνι καθώς αναλαμβάνει μια διπλή πρόκληση:

Το άνοιγμα του πρώτου του εστιατορίου στην Αθήνα αποτελεί ένα απαιτητικό και επισφαλές εγχείρημα από μόνο του. Το περιβάλλον είναι άκρως ανταγωνιστικό, ενώ οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες έχουν επηρεάσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές. Άλλα ο Έκτορας δεν σταματάει εκεί. Βλέπει τη νέα του επιχειρηματική κίνηση και σαν μία ευκαιρία να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει νέους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα. Στόχος του είναι να τους κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους καθώς και ότι μπορούν να χτίσουν μία καριέρα στον κλάδο της εστίασης.

Μαζί με μια ομάδα επαγγελματιών σεφ, εκπαιδεύει 12 νέους με μηδενική εμπειρία στην κουζίνα, προκειμένου να στελεχώσουν το νέο του εστιατόριο.

Ρισκάροντας τη φήμη του ως σεφ και ως εστιάτορας, ο Έκτορας Μποτρίνι δεν επενδύει απλώς σε μία νέα επιχείρηση, αλλά και σε μία απροσδόκητη ομάδα ανθρώπων, εμφυσώντας τους την πεποίθηση ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι επιθυμούν, παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Μοιράζεται μαζί τους το πάθος, τον ενθουσιασμό, τον δυναμισμό και την τόλμη που τον χαρακτηρίζουν, και τους δίνει αυτό που χρειάζονταν περισσότερο: Μία ευκαιρία.

Στο πρώτο επεισόδιο του Botrini’s Project, συναντάμε τον Έκτορα Μποτρίνι καθώς ετοιμάζεται να ξεκινήσει το νέο του εγχείρημα. Τον ακολουθούμε στην αναζήτηση του ιδανικού χώρου για να στεγάσει το καινούργιο εστιατόριο, αλλά και στην αναζήτηση των κατάλληλων ανθρώπων για να το στελεχώσουν. Γνωρίζουμε μαζί του τους 60 επικρατέστερους για τις 12 θέσεις του εστιατορίου, και παρακολουθούμε τις επαγγελματικές συνεντεύξεις που δίνουν καθώς και τις δοκιμασίες από τις οποίες περνούν. Επίσης, μας συστήνει και την ομάδα των συνεργατών του που θα τον ακολουθήσουν σε αυτό το φιλόδοξο project.

Ένα καινούργιο εστιατόριο που διεκδικεί μία θέση στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας.
Δώδεκα άνθρωποι που ξεκινούν από το μηδέν για να φτάσουν στην κορυφή. Ένας διακεκριμένος σεφ, ο Έκτορας Μποτρίνι, που παίρνει το ρίσκο να κάνει και τα δύο πραγματικότητα.

Botrini’s Project, μια ξεχωριστή εκπομπή, έρχεται στον Alpha την Τετάρτη 30 Μαρτίου, στις 21:00.

Share |