Πως να ξεκλειδώσετε το iphone

Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τη διαδικασία ξεκλειδώματος (ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή με τον όρο «Jailbreak») του iPhone 3GS για το λειτουργικό σύστημα 3.1.2 και 3.1.3 της εταιρείας. Θα πρέπει να πούμε ότι κάνοντας Jailbreak ένα iPhone ουσιαστικά ξεκλειδώνουμε το ΛΣ του κινητού και επιτρέπουμε την εγκατάσταση και άλλων εφαρμογών ή προγραμμάτων εκτός αυτών που μας αφήνει η Apple μέσω του AppStore.

 
Προαπαιτούμενα: Εκτός από το iPhone, θα χρειαστούμε ένα προσωπικό υπολογιστή με σύνδεση στο Internet, καθώς και το καλώδιο σύνδεσης του iPhone στη θύρα USB του υπολογιστή (σημ. ο προσωπικός υπολογιστής μπορεί να έχει λειτουργικό σύστημα XP ή Windows 7).
 
Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύ απλή και βασίζεται στην εκτέλεση μερικών πολύ συγκεκριμένων βημάτων.
 
Ειδικότερα:
 
Βήμα 1ο : Κατεβάζουμε (download) από το Internet και την ηλεκτρονική διεύθυνση http://spiritjb.com/win το πρόγραμμα spirit το οποίο είναι ο βασικός κορμός της όλης διαδικασίας Jailbreak και το αποθηκεύουμε σε ένα φάκελο στον προσωπικό υπολογιστή μας.
 
Βήμα 2ο : Εκτελούμε το πρόγραμμα Spirit και μας βγάζει την οθόνη που βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα. (Αν βρισκόμαστε σε περιβάλλον ΛΣ Windows 7 πατάμε πάνω στο πρόγραμμα spirit δεξί κλικ με το ποντίκι και από το compatibility mode επιλέγουμε Windows 98).
 
 
Βήμα 3ο : Συνδέουμε το iPhone στη θύρα USB του υπολογιστή. Αν όλα πάνε καλά τότε θα εμφανιστεί στην οθόνη η παρακάτω εικόνα, όπου το πρόγραμμα spirit έχει αναγνωρίσει το κινητό iPhone 3GS και το ΛΣ 3.1.3 (στο παράδειγμα της δοκιμής).
 
 
Βήμα 4ο : Πατάμε το κουμπί Jailbreak μέσα από την οθόνη του προγράμματος και περιμένουμε μερικά λεπτά. Θα δούμε ότι η οθόνη του κινητού αλλάζει διάφορες καταστάσεις. Τώρα εκτελείται η διαδικασία jailbreak και θα πρέπει να πούμε ότι κατά τη διάρκειά της δεν θα πρέπει  να κάνουμε καμία άλλη κίνηση (π.χ. να κλείσουμε το κινητό, να τραβήξουμε το καλώδιο κ.λπ.).
 
Εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί με επιτυχία, τότε θα δούμε στην οθόνη του υπολογιστή την παρακάτω εικόνα, όπου το πρόγραμμα μας πληροφορεί ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
 
 
Βγάζουμε το κινητό από το καλώδιο και εκτελούμε το πρόγραμμα Cydia από το iPhone. Στη βασική οθόνη επιλέγουμε Manage -> Sources -> Edit -> Add όπου περνάμε την ηλεκτρονική διεύθυνση cydia.hackulo.us. επιλέγουμε Add Source και μετά Done. Κατόπιν στα Sources επιλέγουμε το Hackulo.us που μόλις περάσαμε και στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε το πρόγραμμα AppSync for OS 3.1 και μετά Install για να εγκατασταθεί στο σκληρό δίσκο του κινητού.
 
Με το παραπάνω βήμα, επιτρέπουμε τις λεγόμενες “σπασμένες” ή cracked εφαρμογές να συγχρονίζονται από/προς το πρόγραμμα iTunes της Apple.
 
Να πούμε τέλος, ότι εκτός από την παραπάνω διαδικασία ξεκλειδώματος για το iPhone, υπάρχουν και άλλες μέσω άλλων προγραμμάτων (λ.χ. RedSn0w, PwnageTool, BlackRa1n κ.λπ.), όμως επιλέξαμε την πιο απλή και για το πιο ευρέως διαδεδομένο περιβάλλον ΛΣ.
 
Θα επανέλθουμε με το Jailbreak για OS 4.0 καθώς και το iPhone 4G σε επόμενο άρθρο.
 

Καλή διασκέδαση !!!

Share |