Πώς να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μετά τις Διακοπές μας

Όσο και να το αρνούμαστε, με τις τελευταίες ενισχύσεις του μαυρίσματος μας, τα εντυπωσιακά κοκτέιλ που ακόμα παραγγέλνουμε στις εξόδους μας αλλά και τις ρυθμικές μελωδίες που αρνούμαστε να σταματήσουμε να ακούμε, με την είσοδο του Σεπτέμβρη το καλοκαίρι έφτασε και επίσημα στο τέλος του.

Η πραγματικότητα της επιστροφής είναι αδιαπραγμάτευτα δύσκολη. Και όμως για μια ακόμα φορά πρέπει να το αποδεχθούμε. Η καθημερινότητα έχει από μόνη της ένα τρόπο να μας επαναφέρει στους χειμερινούς ρυθμούς χωρίς καν να μας περάσει από το μυαλό το πως, κατά κύριο λόγο η δουλεία είναι αυτή που μας «επαναφέρει στην τάξη». Την ώρα που επιστέφαμε από τη βραδινή μας διασκέδαση, τώρα ξυπνάμε για να πάμε στη δουλειά. Αν περνάγαμε όλη τη μέρα στη θάλασσα, τώρα την περνάμε στο γραφείο. Με την αλλαγή της καθημερινότητάς μας αλλάζει αναπόφευκτα και η διάθεσή μας. Και όμως εκεί πρέπει να δείξουμε μια «γενναιότητα ψυχής».
 

Ας μην ξεχνάμε πως και ο χειμώνας έχει αδιαμφισβήτητες ομορφιές που όντως τους καλοκαιρινούς μήνες μας λείπουν… ιδανικές παρέες και ταιριαστές συντροφιές μπροστά στο τζάκι, παιχνίδια με το χιόνι, χειμερινές αποδράσεις. Ας δεχθούμε λοιπόν ότι η κάθε εποχή έχει την δική της χαρακτηριστική ομορφιά. Κρατώντας ζωντανά τις αναμνήσεις και την ξεκούραση του καλοκαιριού, εφοδιαζόμαστε με αισιοδοξία για να καλωσορίσουμε έναν εξίσου όμορφο χειμώνα. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι οι όμορφες στιγμές είναι θέμα διάθεσης και όχι εποχής.

Στρομπούλα Ελένη (M.Sc)
Ψυχολόγος/ Οικ. Σύμβουλος ([email protected])

Share |