Πόνος στο γόνατο; Μάθετε για την οστεοτομία γόνατος!

Η οστεοτομία γόνατος είναι μια "παραγκωνισμένη", αλλά εξαιρετικά ευεργετική τεχνική.

Τι είναι;
Είναι αυτό που λέει η ονομασία της επέμβασης, ¨τομή στο οστό¨ στην περιοχή του άνω τμήματος της κνήμης ή του κάτω τμήματος του μηρού κοντά στην άρθρωση, αλλά το πολύ σημαντικό, ¨ΕΞΩ¨ από αυτή.

Το αποτέλεσμα είναι να αποφορτίζει το τμήμα του γόνατος που λόγω αρθρίτιδας πονάει, να μειώνει την πίεση πάνω στο χόνδρο της άρθρωσης (επιβραδύνει ή σταματάει δηλαδή την καταστροφή αυτής) και την επαναφέρει κατά τον δυνατό στην πρότερη φυσιολογική κατάσταση.

Που απευθύνεται;
Η τεχνική αυτή απευθύνεται σε νέα και μέσης ηλικίας άτομα με ανερχόμενη αρθρίτιδα. Κι όταν λέμε αρθρίτιδα εννοούμε την ιδιοπαθή οστεοαρθρίτιδα, η οποία είναι αρκετά συχνή πάθηση (και με γονιδιακή αιτιολογία) και η οποία αναπτύσσεται όταν ο μηρός και η κνήμη (που συμμετέχουν στην άρθρωση του γόνατος) αρχίζουν να χάνουν τον φυσιολογικό τους άξονα.

Τότε το γόνατο αρχίζει να γίνεται ραιβό (να κυρτώνει προς τα έξω ) ή βλαισό (να κυρτώνει προς τα έσω, προς το άλλο γόνατο δηλαδή). Αυτό ακριβώς διορθώνει η οστεοτομία, επαναφέροντας τον άξονα του γόνατος στο φυσιολογικό. Έτσι εξαφανίζονται όλα τα συμπτώματα με κύριο τον πόνο, αλλά και σταματαει η βλάβη στην άρθρωση

Για τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ.

Share |