"Πεσμένη" η έξοδος...

Πεσμένη σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα, με εξαίρεση τα διόδια των Μαλγάρων όπου παρατηρήθηκαν ουρές και καθυστερήσεις. Εκδηλώνονται βροχές οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, την Κυριακή, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι βροχές θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, την Κυριακή, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αυξημένη ήταν από νωρίς το απόγευμα η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Μαλγάρων, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών. Από τις 6 το απόγευμα, η διέλευση των οχημάτων από τα διόδια γινόταν μετ’ εμποδίων, καθώς παρατηρήθηκαν ουρές 700 μέτρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μέχρι τις δύο το μεσημέρι περίπου 45.000 οχήματα είχαν περάσει από τα διόδια των Μαλγάρων. Πρόσκαιρες δυσχέρειες στην κυκλοφορία προκαλεσε ατύχημα που συνέβη στον κόμβο Βαρυμπόμπης.

Στις εθνικές οδούς, αυξημένα είναι τα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.), ενώ  υπάρχει ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα. Επιπλέον, κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου όπως αναφέρονται στη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση.

Περίπου 450 πτήσεις προγραμματίστηκαν για την Παρασκευή από και προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι μετακινηθούν αεροπορικώς πριν την Πρωτοχρινιά καθώς οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσαν απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στις μετατάξεις 500 πιλότων και μηχανικών από την πρώην Ολυμπιακή. Σημειώνεται ότι κατά της απεργίας των εργαζομένων έχει υπάρξει προσφυγή της διοίκησης και η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Αντιθέτως, χωρίς προβλήματα μετακινούνται ακτοπλοϊκώς οι εκδρομείς, καθώς οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι μέτριοι.

Με βροχές, από τα δυτικά, κορυφώθηκε η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι βροχές θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων, την Κυριακή, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ωστόσο οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές για την εποχή και ιδιαίτερα μετά την ερχόμενη Τρίτη.
nooz

 

Share |