Πεδίο μάχης οι δρόμοι στα Εξάρχεια-Τραυματίστηκαν πολίτες

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί για μία ακόμη φορά οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και το Πολυτεχνείο καθώς αυτή την ώρα σημειώνονται νέα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων.

Ομάδες αντιεξουσιαστών, κατά διαστήματα, βγαίνουν από τα οδοφράγματα και επιτίθενται με βόμβες μολότοφ, πέτρες και κροτίδες στους άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών. Ο «Αίαντας» της ΕΛΑΣ ανέβηκε την οδό Τοσίτσα και με ρίψεις νερού κατάφερε να απομακρύνει τους κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα το οδόφραγμα να «παραδοθεί» στις αστυνομικές δυνάμεις. 

Εξάλλου, έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Στο μεταξύ, ένας πολίτης ο οποίος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε από την πλατεία Εξαρχείων για τις πρώτες βοήθειες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη πολίτης τραυματίστηκε στο πόδι στην οδό Κουντουριώτη.  

 

Από νωρίς το απόγευμα ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων στις οδούς Στουρνάρη, Τοσίτσα και Σπύρου Τρικούπη ενώ μια ομάδα νεαρών έσπασε την είσοδο κτιρίου στο οποίο φέρεται να στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού επί της οδού Σπύρου Τρικούπη και έχει ανέβει στην ταράτσα. Αντίστοιχα περιστατικά σημειώθηκαν και σε άλλα κτίρια καθώς συχνές είναι οι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ  που δέχονται άνδρες των ΜΑΤ από ταράτσες.

thetoc.gr

Share |