Παραλύει το δημόσιο

Πανελλαδική  απεργία πραγματοποιεί την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ με αίτημα την ακύρωση των μέτρων που έχουν ληφθεί με βάση το μνημόνιο. Στην απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, το προσωπικό των ταμείων, οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές.

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι τις 7 το απόγευμα, οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα πολλά αεροπορικά δρομολόγια να ακυρωθούν. Η συγκεντρώσεις της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν στις 11:30 το πρωί στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 11:00 στην Ομόνοια και στις 10:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος δήλωσε ότι η κυβερνητική πολιτική βάζει στο στόχαστρο τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ σύντομα θα φανούν οι συνεπειες και στους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, και κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.
news247

Share |