Παπανδρέου: Θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις - Μέρκελ: Χρειάζεστε ανάκαμψη

Την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα αναμένει η Γερμανίδα καγκελάριος προκειμένου να πληροφορηθεί λεπτομερώς την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και να τοποθετηθεί.

Στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό στο Βερολίνο λίγο πριν το δείπνο εργασίας η Άνγκελα Μέρκελ έδειξε να κατανοεί το βάρος που σηκώνουν οι Έλληνες πολίτες από τα συνεχιζόμενα μέτρα. «Έχω καταλάβει πάρα πολύ καλά ότι οι Έλληνες έχουν αναλάβει ένα μεγάλο βάρος και πληρώνουν για πράγματα που ίσως δεν ευθύνονται άμεσα. Η τρόικα κάνει μία αποτίμηση για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και αυτό είναι ένα μέτρο με το οποίο θα κινηθούμε».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει τη βούληση να εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση. «Θέλω να επαναλάβω ότι η χώρα μας ο λαός μας έχει τεράστιες δυνατότητες σήμερα είμαστε αποφασισμένοι να αναδείξουμε ότι καλύτερο έχουμε ώστε να σταθούμε στα δικά μας πόδια».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι γίνονται πολύ δύσκολες θυσίες από τον ελληνικό λαό και είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι εταίροι να στέλνουν μήνυμα στήριξης των προσπαθειών της Ελλάδας.
Real.gr

Η Γερμανίδα καγκελάριος καλοσώρισε στο Βερολίνο τον Γιώργο Παπανδρέου σε μία «δύσκολη στιγμή», όπως την χαρακτήρισε και υπογράμμισε ότι η Γερμανία θέλει μία ισχυρή Ελλάδα. «Η Γερμανία έχει κάθε διάθεση να καλύψει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται αλλά και η Ελλάδα πρέπει να καλύψει όλα όσα έχει υποσχεθεί» σημείωσε η Άνγκελα Μέρκελ

Share |