Παίρνουν τη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό!

Διπλή βόμβα στα θεμέλια της Διπλής Ανάπλασης βάζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματολογικών Αλλαγών. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή» και είναι απολύτως διασταυρωμένες, το ΥΠΕΚΑ αποδέχθηκε τη θέση του Δήμου Αθηναίων ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός δεν είναι ιδιοκτήτης του γηπέδου της Λεωφόρου και επομένως η Διπλή Ανάπλαση μπορεί να προχωρήσει ανεμπόδιστα δίχως την υπογραφή του Α.Ο.! Ουσιαστικά ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βγαίνει εκτός έργου στο Βοτανικό και παράλληλα το Τριφύλλι χάνει το κύριο διαπραγματευτικό ατού του που είναι το γήπεδο της Λεωφόρου. Ως γνωστόν η Διπλή Ανάπλαση προέβλεπε ότι οι Πράσινοι παραχωρούν στο Δήμο την έκταση του γηπέδου της Λεωφόρου προκειμένου να γίνει μητροπολιτικό πάρκο και ως αντάλλαγμα ουσιαστικά θα γίνει η παραχώρηση χώρου στο Βοτανικό για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Δήμος απευθύνθηκε στον Ερασιτέχνη, καταθέτοντάς του προς υπογραφή ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους τρεις εμπλεκομένους: Δήμο, Ερασιτέχνη και την τεχνική εταιρεία (Βωβός). Ο Ερασιτέχνης επικαλούμενους το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμη υπό προσωρινή διοίκηση, απάντησε αρνητικά. Ο Δήμος κατέθεσε στον Οργανισμό Αθήνας ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στις δύο από τις τρεις πλευρές και παράλληλα υποστήριξε ότι έχει καταθέσει όλα τα απαιτούμενα, προβάλοντας για πρώτη φορά το επιχείρημα ότι ο Ερασιτέχνης δεν είναι ιδιοκτήτης της Αλεξάνδρας, άρα κύριος του έργου! Ο Οργανισμός Αθήνας έστειλε το θέμα στη διεύθυνση Νομοθετικού έργου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός όμιλος (ερασιτέχνης) δεν είναι εμπλεκόμενος ιδιοκτήτης ούτε προκύπτει η συμμετοχή του στην υλοποίηση του προγράμματος της διπλής ανάπλασης (δεν θα ηδύνατο, άλλωστε, αφού δεν είναι κύριος της έκτασης στις περιοχές της διπλής ανάπλασης). Το γεγονός ότι έχει συμφωνηθεί να είναι ο τελικός χρήστης των αθλητών εγκαταστάσεων (πλην του γηπέδου ποδοσφαίρου) δεν τον καθιστά «φορέα εκτέλεσης» του προγράμματος (...). Συνεπώς δεν απαιτείται η συνυπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού».

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι στον αέρα αφού πέραν του Ερασιτέχνη που θα κινηθεί νομικά εγείροντας θέμα και εντός της πράσινης οικογένειας, η ΠΑΕ πλέον δεν έχει κανένα ατού στα χέρια της.
www.pamesports.gr

Share |