Οι Κινέζοι "επενδύουν" στην Ελλάδα μέσω της... Παραδοσιακής Ιατρικής! (φωτο)

Όταν πριν μερικούς μήνες ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο κυβερνήτης του Ανχούι στην Κίνα υπέγραφαν σύμφωνο συνεργασίας για την άμεση δημιουργία ενός πολυϊατρείου σύγχρονης δυτικής Ιατρικής και παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής στην Αθήνα, λίγοι θα πίστευαν ότι... αυτό το εγχείρημα θα πάρει "σάρκα και οστά" τόσο γρήγορα!

 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Βρέθηκα σήμερα στα εγκαίνια του Κέντρου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Anhui και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας. Το Κέντρο επιδιώκει την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και πρακτικής μέσω της σύγκλισης Ιατρικής της Ανατολής και της Δύσης. Τέτοιες πρωτοβουλίες μπορούν να αξιοποιηθούν και να συνδεθούν με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Τουρισμού και της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Χάρης Θεοχάρης (@harry_theoharis) στις

Τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, του Γενικού Γραματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννη Κοτσιόπουλου, εκπροσώπου της Κινέζικης Πρεσβείας, της Πρυτάνεως του Παντείου Πανεπιστημίου κας Ισμήνης Κριάρη, του Καθηγητή Καρδιολογίας και Αντιπρύτανη ΕΚΠΑ κου Δημήτρη Τουσούλη και της κας Τόνιας Μοροπούλου, Αντιπρυτάνεως του ΕΜΠ.

Στην ειδική τελετή, σε ένα κατάμεστο Κέντρο, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης, αξιωματούχων από την Κίνα, μελών της ιατρικής επιχειρηματικής κοινότητας και επιστημόνων από τις δυο χώρες, την κορδέλα έκοψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με τον Πρόεδρο του CHINA ANHUI UNIVERSITY OF CHINESE MEDICINE, κ. Peng Daiyin.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Περιφερειάρχης Αττικής κ Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι “το νέο Κέντρο Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής της Αθήνας αποτελεί έργο ειδικού ενδιαφέροντος ως προς την εξέλιξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και μεγάλης σημειολογικής αξίας για τους νέους δρόμους επιστημονικής, τουριστικής, εκπαιδευτικής και πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.”

Ο Πρόεδρος του CHINA ANHUI UNIVERSITY OF CHINESE MEDICINE, κ. Peng Daiyin, που ήρθε στη χώρα μας ειδικά για την τελετή των εγκαινίων, μίλησε για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κίνας και συμφώνησε με τους επικεφαλείς του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο του Anhui ειδικό μάθημα για τον Έλληνα πατέρα της Δυτικής Ιατρικής Ιπποκράτη.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δεσμεύθηκε ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες αναβάθμισης του Τουρισμού Υγείας και επεσήμανε ότι η ιστορία και ο πολιτισμός, δημιουργούν εγγύτητα στις σχέσεις των δύο λαών παρά τη μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει τις δύο χώρες.

Την προσπάθεια του καινοτόμου αυτού έργου χαιρέτησε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Ιωάννης Κοτσιόπουλος

Το Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Anhui & του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας. Υλοποιείται βάσει του Συμφώνου ανταλλαγής επιστημονικής τεχνογνωσίας και συγκριτικής επιστημονικής μελέτης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και πρακτικής με την σύγκλιση Ιατρικής Ανατολής και Δύσης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη διαδρομή της συνεργασίας αυτής που μέσα από συστηματικά και σταθερά βήματα έχει αρχίσει να καρποφορεί

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Με την Κίνα λοιπόν συνεχίζουμε να καλλιεργούμε, και προσβλέπουμε περαιτέρω, στην ανταλλαγή Γνώσης, εκπαίδευσης, και επιστημονικής τεχνογνωσίας, σ’ αυτό το γεφύρωμα της θεραπευτικής των δύο χωρών μέσα από την ακαδημαϊκή συνεργασία ,τις πρωτοβουλίες αναπτυξης του Τουρισμού Υγείας, και τις σχέσεις φιλίας των λαών μας».

Στα πρώτα τμήματα θεραπειών που πρόκειται να λειτουργήσουν στο Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής θα συνδυάζονται οι ειδικότητες της Δυτικής Ιατρικής των Ελλήνων γιατρών, με τις εξατομικευμένες θεραπείες της Ανατολικής Ιατρικής.

Οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου απευθύνονται στην πολυπληθή κοινότητα των Κινέζων που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- ξεπερνούν τις 20.000 και στους επισκέπτες και ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς και στους Έλληνες που έχουν στραφεί στις εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και αναζητούν αυθεντικές και παραδοσιακές, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες κινεζικής ιατρικής.

Μήνυμα απηύθυναν και οι: Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας, Wang Qiang, Εκπρόσωπος της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Ισμήνη Κριάρ,η Πρύτανης Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτριος Τούσουλης, Αντιπρύτανης Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σίμος Ρούσσος Δήμαρχος Χαλανδρίου.

Share |