Οι "Anonymous" σήμερα στην "Εμπόλεμη Ζώνη"

Αποκαλούν τους εαυτούς τους «χακτιβιστές και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του internet». Για τις διωκτικές αρχές, θεωρούνται ούτε λίγο ούτε πολύ ένα νέο είδος "εκδικητή", αν όχι ηλεκτρονικού τρομοκράτη.

Τα τελευταία χρόνια ευθύνονται για μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διαδικτυακές επιθέσεις σε κυβερνήσεις, κρατικούς οργανισμούς, εταιρείες, μυστικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας ανά τον κόσμο.

Στο νέο δίωρο ντοκιμαντέρ της Εμπόλεμης Ζώνης, με τίτλο "Στρατιώτες Δίχως Όνομα", την Τετάρτη 21 Μαρτίου στις 24.00 στο Mega, η "φωνή» των Anonymous εξηγεί γιατί σε αυτό το νέο είδος ηλεκτρονικού πολέμου που φαίνεται να διεξάγεται στο διαδίκτυο, ένας χάκερ είναι πιο ισχυρός από χίλιους πάνοπλους στρατιώτες.

«Είμαστε όλοι Anonymous. Εσείς είστε Anonymous, εγώ είμαι Anonymous, όλοι είμαστε Anonymous. Κρύψτε την ταυτότητά σας, γίνετε δραστήριοι και είστε Anonymous. Το μήνυμά μας είναι ελευθερία και δικαιοσύνη με κάθε κόστος. Τα πάντα εκτός από τη χρήση βίας», εξηγεί ο "Commander X", ο οποίος αν και μέλος των Anonymous είναι ένας γνωστός, επώνυμος χάκερ. Συνελήφθη πρόσφατα από το FBI, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και σήμερα είναι φυγάς και καταζητούμενος.

Ο 47χρονος χακτιβιστής, σε μια σπάνια συνέντευξή του, δηλώνει «περήφανος για τη δράση των Anonymous στην Ελλάδα» και μας αποκαλύπτει με λεπτομέρειες ποιοι είναι οι Anonymous πίσω από τις μάσκες, τι μεθόδους χρησιμοποιούν για να επιτεθούν στις ιστοσελίδες-στόχους, πώς συντονίζονται μεταξύ τους, ποιοι φτιάχνουν τα βίντεο προκηρύξεις της ομάδας και μέχρι μπορούν να φτάσουν για να πετύχουν τους σκοπούς τους…

Share |