Οι 7 τροφές που πρέπει να κόψεις! Σε γερνάνε...

Όλοι κάποια στιγμή θα γεράσουμε και αυτό είναι αναπόφευκτο.

Απλώς μέχρι τότε έχουμε όλη τη ζωή μπροστά μας. Γιατί λοιπόν να μεγαλώσουμε πριν από το κανονικό; Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει ένα μεγάλο μέρος τροφίμων και ποτών που καταναλώνουμε όλοι καθημερινά, τα οποία μπορούν να επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία. Ορισμένα από αυτά απλώς σας γερνούν εμφανισιακά και άλλα έχουν αρνητική επίδραση στη φυσική κατάσταση του σώματός σας. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε προκειμένου να αποφύγετε αυτά τα αρνητικά αποτελέσματα.

  • Υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη

Παρόλο που ο όρος ακούγεται πολύ επιστημονικός, η λειτουργία των υδατανθράκων υψηλού γλυκαιμικού δείκτη είναι πολύ απλή στην κατανόηση: ουσιαστικά φτάνουν στα ύψη τον δείκτη του σακχάρου στο αίμα σας και ευθύνονται για την ταχύτερη γήρανση. Ο κύριος λόγος που αυτοί οι υδατάνθρακες είναι ένοχοι είναι πως η διαδικασία που πραγματοποιεί ο οργανισμός σας για να διασπάσει τη ζάχαρη δημιουργεί φθορά στο κολλαγόνο σας, την πρωτεΐνη δηλαδή που διατηρεί το δέρμα σας λείο. Οι υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη βρίσκονται μέσα σε υπερβολικά γλυκά και γεμάτα ζάχαρη τρόφιμα, δηλαδή μέσα σε οτιδήποτε σχεδόν μπορεί να θεωρηθεί επιδόρπιο ή λιχουδιά. Αφήστε τη σοκολατίνα και το cupcake κάτω, τώρα!

  • Το πολύ αλκοόλ (ακόμη και τα κοκτέιλς που θεωρούνται skinny)

Είναι απόλυτα λογικό να δούμε κάποιον που πίνει για χρόνια, να χαλάει το σώμα του και να φαίνεται γηραιότερος. Σε μικρές ποσότητες, ένα ποτό την ημέρα δηλαδή, το αλκοόλ μπορεί ωφελήσει το σώμα σας. Όταν όμως αυτό το όριο ξεπερνιέται, η πρόωρη γήρανση είναι βέβαιη. Οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν ρυτίδες, έλλειψη κολλαγόνου, ελαστικότητας και του υγιούς ροδαλού χρώματος, καθώς και αφυδάτωση και πρήξιμο. Επιπλέον το αλκοόλ μειώνει τα επίπεδα βιταμίνης-Α στο σώμα σας, η οποία λειτουργεί αντιοξειδωτικά. 

  • Σχεδόν τα πάντα από τα fast food

Έκπληξη! Το γρήγορο φαγητό ισούται με τη γρήγορη γήρανση. Τώρα που ξεπεράσατε το σοκ θα μάθετε ποιος ευθύνεται για αυτό: τα τρανς λιπαρά οξέα. Τα τρανς λιπαρά δεν συναντώνται εύκολα στα φυσικά τρόφιμα αλλά είναι πολύ συνηθισμένα στο junk food αφού τα περισσότερα γεύματα των μενού είναι τηγανισμένα σε φυτικό έλαιο. Τα λιπαρά αυτά φράζουν και σκληραίνουν τα αιμοφόρα αγγεία και τις αρτηρίες, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται μεγαλύτερης ηλικίας.

  • Επεξεργασμένα κρέατα

Το μπέικον, τα λουκάνικα, το πεπερόνι -σχεδόν όλα αυτά που μπορείτε να χαρακτηρίσετε ως «αλμυρά» κρέατα- ονομάζονται επεξεργασμένα. Αυτού του είδους τα κρέατα σας δημιουργούν δύο προβλήματα όσον αφορά στην πρόωρη γήρανση. Πρώτον, περιέχουν θειώδη άλατα και άλλα συντηρητικά που προκαλούν φλεγμονές στο δέρμα. Δεύτερον, περιέχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού. Αυτά τα δύο οδηγούν το δέρμα σας και ειδικά το πρόσωπό σας στο να δείχνει κόκκινο, πρησμένο και μη υγιές.

  • Ζαχαρούχα ποτά

Εάν θέλετε άλλον ένα λόγο για να αρχίσετε να παίνετε light αναψυκτικά -ή και να τα καταργήσετε τελείως- σας τον βρήκαμε αμέσως. Η εμπειρία έχει δείξει πως μπορεί να σας γεράσει ακριβώς όπως και το τσιγάρο. Ωστόσο δεν είναι μόνο η εμφάνιση το πρόβλημα. Ερευνητές ανακάλυψαν πως ακόμη και μία μόνο κονσέρβα την ημέρα μπορεί να μειώσει τη ζωή σας κατά 5 χρόνια. Και αυτό δεν θα το δείτε σε καμία διαφήμιση.

  • Αλμυρά σνακ

Οι μεγάλες ποσότητες νατρίου μπορούν όχι μόνο να σας κάνουν να δείχνετε κόκκινοι και πρησμένοι, αλλά μπορούν να σας γεράσουν σωματικά ακριβώς όπως και τα αναψυκτικά. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει πως το υπερβολικό αλάτι επιταχύνουν κυριολεκτικά τη γήρανση των κυττάρων καθώς και επιπλέον αυξάνουν τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις. Από την άλλη πλευρά, η μείωση της ποσότητας του αλατιού που καταναλώνουμε μπορεί να οδηγήσει στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Το λιγότερο αλάτι είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που μας κάνουν να δείχνουμε, αλλά και να αισθανόμαστε, νεότεροι.

  • Η καθημερινή κούπα καφέ

Ο καφές είναι ο μεγαλύτερος υπαίτιος για την πρόωρη γήρανσή σας. Η καφεΐνη σε μεγάλες δόσεις, όπως δηλαδή μέσα σε 2 κούπες καφέ που η πλειοψηφία καταναλώνει ημερησίως, έχει διουρητική επίδραση στον οργανισμό σας. Ουσιαστικά προκαλεί στο σώμα σας την επιθυμία να αποβάλλει το νερό που έχει καταναλώσει προκαλώντας έτσι αφυδάτωση. Η αφυδάτωση είναι πολύ κακή για το δέρμα σας, αφού αυξάνει τις ρυτίδες και τις κηλίδες. Όσοι καταναλώνουν καθημερινά καφέ λοιπόν, βρίσκονται σε δυσάρεστη θέση. Αν βρίσκεστε ανάμεσα σε αυτούς καταναλώστε πολύ νερό ώστε να αντισταθμίσετε τη λειτουργία αυτή. Όπως όλα όμως τα προβλήματα, παρουσιάζεται και αυτό ύστερα από μεγάλες χρονικές περιόδους.

Γι αυτό πρέπει να αγοράζουμε όλοι φρεσκομαγειρεμένο φαγητό μόνο... από τη σπιτική κουζίνα που "απλώνεται" σιγά σιγά σε όλη την Αθήνα!


Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι αγάπησαν, τώρα και στην Νίκαια σε 2 σημεία!

Η μεγάλη αλυσίδα Σπιτικού Φαγητού με το Κοινωνικό πρόσωπο άνοιξε ήδη τις πύλες της σε 2 νέα σημεία στη Νίκαια, Πέτρου Ράλλη 210 & Βρυουλών 35

Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι έχουν αγαπήσει ανοίγει συνεχώς σε νέα σημεία για να προσφέρει ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό μόνο από 2,90 ευρώ σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Μετά τις νέες Σπιτικές Κουζίνες στη Γλυφάδα, τη Δάφνη, 2 Σπιτικές Κουζίνες στον Άλιμο, τους Αμπελοκήπους, το Σύνταγμα, στο Γαλάτσι, την Καλλιθέα, την Ηλιούπολη, η Σπιτική Κουζίνα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της για να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και στη Νίκαια, σε 2 μάλιστα σημεία: Πέτρου Ράλλη 210 & Βρυουλών 35.

Η απόφαση να ανοίξει η Σπιτική Κουζίνα σε 2 σημεία προήλθε μετά από το μεγάλο αίτημα συμπολιτών μας στη Νίκαια για μεγαλύτερη εξυπηρέτηση, αφού μεγάλος αριθμός κατοίκων έχει πληγεί από την έντονη οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Στη Νίκαια οι λάτρεις της Σπιτικής Κουζίνας θα μπορούν να απολαύσουν τις κλασικές μερίδες ζεστού φρεσκομαγειρεμένου φαγητού, νέα προϊόντα όπως αραβικές πίτες, μπαγκέτες και σάντουιτς, αλλά και να απολαύσουν τη νέα υπηρεσία diet με τη βοήθεια της διαιτολόγου της Σπιτικής Κουζίνας, η οποία θα επισκέπτεται εβδομαδιαίως κάθε Σπιτάκι για να εφοδιάζει τους επισκέπτες με τις πιο χρήσιμες διατροφικές συμβουλές.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της οι νέες Σπιτικές Κουζίνες προκάλεσαν ενθουσιασμό σε νέους, οικογενειάρχες, νοικοκυρές, εργένηδες και ηλικιωμένους που δεν έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν για διαφορετικούς λόγους και τώρα πλέον έχουν τη λύση τους: την Σπιτική Κουζίνα με διαφορετικό μενού κάθε μέρα μόνο από 2,90 ευρώ.

Οι συνταγές της Σπιτικής Κουζίνας συνάδουν με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος, την ελληνική μεσογειακή κουζίνα και σπάνιες συνταγές της γιαγιάς του εμπνευστή του οράματος που κρύβεται πίσω από την Σπιτική Κουζίνα.

Η ποικιλία φαγητών είναι μεγάλη και ξεκινάει από γιουβαρλάκια και παστίτσιο μέχρι γιουβέτσι και μακαρόνια με κιμά, κρέας, χειροποίητες πίτες, αλλά ακόμη και καφέ. Τα φαγητά εξαντλούνται καθημερινά και το μενού είναι διαφορετικό ανάλογα την ημέρα.

Τα υλικά είναι αγνά και ολόφρεσκα από Έλληνες προμηθευτές και παραγωγούς και η Σπιτική Κουζίνα φέρει τις πιο γνωστές πιστοποιήσεις. Η μεγάλη αλυσίδα φαγητού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όλου του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια λόγω της υψηλής ποιότητας, της πιο ανταγωνιστικής τιμής στην αγορά και του υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης.

Η Σπιτική Κουζίνα διανύει σήμερα τον 5ο χρόνο λειτουργίας της και στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Η πρωτότυπη αλυσίδα φαγητού ξεκίνησε ως πρόγραμμα σε συνεργασία με δήμους και σταδιακά άρχισε να επεκτείνεται αυτόνομα με στόχο να προσφέρει πιστοποιημένο και φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σε όσους το είχαν ανάγκη.

Ήδη λειτουργεί με επιτυχία σε πολυάριθμους δήμους και εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους που αναζητούν ένα ζεστό φρεσκομαγειρεμένο φαγητό σαν να το μαγείρευαν οι ίδιοι.

Η χαμηλή τιμή σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και τεχνογνωσία γρήγορα απασχόλησαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στους περισσότερους δήμους της Αττικής όλοι μπορούν να ξεχωρίσουν πλέον τα γνωστά σπιτάκια που άλλαξαν τη ζωή μας.

Στην Σπιτική Κουζίνα όλα τα πιάτα κοστίζουν μόνο από 2,90 ευρώ και στόχο έχουν να προσφέρουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής ανεξαιρέτως σε όλους μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την χώρα μας λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης.

Η Σπιτική κουζίνα δεν απευθύνεται μόνο στις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες, αλλά και σε ανθρώπους της καθημερινότητας που εκτός από χρήμα θέλουν να εξοικονομήσουν και χρόνο.

Καθημερινά προσφέρονται ειδικά γεύματα για διαβητικούς, αλλά και με χαμηλές θερμίδες σε συνεργασία με δίκτυο ειδικών και διαιτολόγων. Όσοι εργάζονται σε περιοχές κοντά σε Σπιτική Κουζίνα θα μπορούν να αξιοποιήσουν και ειδικά πακέτα φαγητού, που έχουν δημιουργηθεί σε ειδική τιμή αποκλειστικά για εργαζομένους που προτιμούν ένα ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο πιάτο στον χώρο εργασίας τους αντί να ανατρέχουν σε λύσεις γρήγορου φαγητού.

Η Σπιτική Κουζίνα ανήκει στον Όμιλο SALAS που έχει μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο της εστίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της Σπιτικής Κουζίνας www.spitikikouzina.gr ή την σελίδα στο facebook spitiki kouzina όπου αναρτώνται καθημερινά τα Μενού των φαγητών, νέα και προσφορές ή να καλείτε στο τηλέφωνο 210 9517286.

Η "Σπιτική κουζίνα" έχει δικαίως χαρακτηριστεί η... Κουζίνα με το κοινωνικό πρπσωπο και μπορειτε να τη βρείτε στα εξής σημεία:

Καλλιθέα

Αγίων Πάντων 82
Τηλ.: 210 9575176

Σύνταγμα

Βουλής 7
210 32 55 269

Γαλάτσι

Αγίας Γλυκερίας 11
Τηλ.: 210 9637674

Αμπελόκηπους

Έβρου 54, Ιπποκράτειο Νοσ. Τηλ. 210 3648152

Γλυφάδα

Γούναρη 45
Τηλ: 210 96 37 664

Άλιμος

Θουκυδίδου 44
Τηλ: 210 98 81 296

Κηφισιά

Πλατεία Πλατάνου, Οδός Αδριανού (Έμπροσθέν Άλσους Κηφισιάς)
Τηλ: 213 2007100 – 6984 459686

Δάφνη

Μιλτιάδου 9
Τηλ: 210 97 35 446

Share |